19 Ekim 2018 Cuma

Kullanım Alanlarına Göre Zebra Perde Çeşitleri

Kullanım Alanlarına Göre Zebra Perde Çeşitleri


Mekanların klasik ya da modern dekorasyonuna uygun olarak perde seçimi yapılması oldukça önemlidir. Işık ve ısı durumu, pencere boyutları ve şekli, manzara durumu, kullanım amacı gibi daha birçok neden seçimi doğrudan etkiler. Kullanım amacına göre stor, tül, ip ve zebra perde çeşitleri vardır. Zebra perde çeşidi, ismini görünümünden alan stor tip çizgili perde modelidir. Kendi içerisinde ve kullanım amacına göre çeşitleri vardır.
  Zebra Perde Çeşitleri
 Çeşitler üzerinde uygulanan işlemlere göre isimlendirilir. Başlıca çeşitleri;
1- Bambu
 2- Baskılı
 3- Pilseli
 4- Simli
 5- Jakarlı
 6- Brodeli
 7- Blackout
 8- Ekonomik
Zebra Perde Özellikleri
Bir rulo etrafında 360 derece dönebilme özelliğine sahiptir. Katmanında bulunan aynı desenler paralel olarak denk geldiğinde tül perde görevi görmektedir. Birbirinden farklı desenlerin üst üste gelmesi durumunda bulunduğu mekana giren gün ışığını tam olarak engelleyemese de % 80 oranında karartma görevi sağlar. Ayrıca, 0 karartma özelliğine sahip blackout zebra perde çeşitleri de mevcuttur.
Zebra Perde Kullanım Alanları
Stor perde grubunda en çok tercih edilen modelidir. Ev, ofis, iş yerlerinde sıkça tercih edilir. Özellikle iş yerlerinde hem resmiyet hem de incelik katması açısından tercih edilir. En önemli avantajı mekanda tül perde, fon perde ve güneşliğin hepsinin üstlendiği görevi tek başına yapabilmesidir. Klasik ve modern tasarımlarda zengin çeşidiyle rahatça kullanılabilir. Renk, desen, baskı ve model çeşidine göre her türlü mimariye uyum gösterebilir. Ev sineması, sahne perdesi gibi karanlık alanlar yaratmak için blackout perde tercih edilir. Her bütçeye ve her zevke uygun olarak ekonomik modelleri vardır.
Zebra Perde Modelinin Temizliği
Türkiye' de en çok tercih edilen perde modelidir. Perde temizliği tüketicilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Sigara kokusu, mutfak uygulamalarında yemek kokusu, kirlenmesi gibi durumlarda perdelerin nasıl temizleneceği merak konusudur. Temizliği oldukça zor olduğu düşünülen Zebra modeli ıslak mendille bile kolaylıkla temizlenebilir. Bir diğer yöntem ise zebra perde çıtaları sökülerek düz zemine serilerek temizlikte kullanılan kimyasallar kullanılarak fırça aracılığıyla temizlenebilir. Ayrıca, az kir tutma özelliği en çok tercih sebebidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder