26 Eylül 2017 Salı

Jalûzi Perde Özellikleri

Jalûzi Perde Özellikleri

Mekânlarınıza Farklı Bir Hava Katmak

Ülkemizde yerli olarak da üretilebilen jaluzi perdeler, kullanım alanına göre farklı renk ve modellerde satışa sunulmaktadır. Montajı oldukça kolay olan bu ürünler, genel olarak alüminyum ve ahşap malzemelerden üretilmektedir. 16,25 ve 50 mm genişlik olacak şekilde üretilen, merdiven gibi şeritlere iple dizilerek alt alta sıralandığı bu ürünler gizli bir mekanizma olan plastik çubuk aracılığı ile aşağı yukarı hareket ettirilebilmektedir. İstediğiniz zaman ışığı engelleyebileceğiniz bu ürünlerde kaliteli Afrika ağaçları kullanılmaktadır.

Ahşap ve alüminyum görünümlü olarak sizlere sunulan bu ürünler ile mekânlarınızın şıklığını sağmak mümkündür Delikli olarak da hizmetinize sunulan bu ürünler, çekme ip vasıtası ile hareket ettirilebilmekte olup, böylece gün ışığını tam olarak engellemeniz mümkündür. Ayrıca bazı modellerde bulunan ve kontrol mekanizmalarından biri olan plastik çubukları çevirerek de perdeyi hareket ettirmeniz mümkünüdür. Bu şekilde çubuğu çevirdikçe ışık kontrolü sağlayabilirsiniz. Düzenli bakım yapıldığında uzun süreler kullanabileceğiniz jaluzi perde modelleri, arıza vermeyecek şekilde sizlere uzun süre hizmet ederler. Hassas bir malzeme olan alüminyum bantlara zarar vermeden yapılacak temizlikler, üründen alacağınız verimin en üst seviyelerde olmasını sağlayacaktır.

 Jalûzi Perde Ürünlerinin Özellikleri
Kullanım alanına göre oldukça farklı tasarımlarla üretilen perdeler, pencerenin şekline ve mekanın tasarıma göre en uygun şekilde üretilebilmektedir. Ayrıca ahşap tür perdelerde geniş, ince bir bant bulunmaktadır. Bu bantlar, mekânınızın hem dışarıdan görünmesini engeller hem de güneş ışığını içeri girmesini engeller. Bir dekorasyon ürünü olarak kullanılan bu perdeleri, tek parça olarak değil de parça şeklinde tasarlamak; kullanım açısından oldukça faydalı olabilecektir. Çünkü tek parça olan perdeler böylece daha az yıpranmış olacaklardır.

Kullanılan alanlara farklı bir hava katan jaluzi perde ürünleri, doğal görünümlü mekanlar tasarlamak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği perde çeşitlerindendir. Birçok mekânda görmeye başladığımız bu ürünler, ışık kontrolü yapabilmeniz için kullanılabilecek en iyi ürünlerdir. Uygun fiyatı ile de günümüzde sıkça tercih edilen bu ürünler, pencerelerde eskiden kullanılan tül ve kumaş perdelerin yerini almıştır. Siz de farklı mekânlar yaratmak istiyorsanız, jaluzili perde ürünlerini tercih edebilirsiniz.


25 Eylül 2017 Pazartesi

Zebra Perde İle Gelen Değişim

Bambu Zebra Perde

 Günümüzde kaynaklar gitgide azalmaktadır. İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu kaynaklar ise enerji kaynaklarıdır. Bu kaynaklar dünya üzerinde oldukça azalmaya başlamıştır. Bu yüzden temiz, doğal ve yenilenebilir olan enerji kaynaklarına olan ilgi gittikçe artmaktadır. Temiz ve yenilenebilir kaynaklar arasında en çok kullanılanlardan birisi güneştir. Güneş, modern hayatımızdaki yaşam alanlarımız için temiz enerji kaynağı ihtiyacını karşılayabilir. İç dekorasyonun sade ve işlevsel olduğu alanlarda perdeler, yaşam merkezlerimizin mahremiyet koruyucusu gibi bir görev üstlenmenin dışında güneş ışığının enerjisinden de faydalanmamızı sağlayan önemli araçlardan birisidir. Perdeler sayesinde ciddi bir ısı ve ışık tasarrufu yapılabilir.
Perdelere sadece estetik kaygılarla bakılmaması gerekmektedir. Bizleri soğuk, sıcak, ses yalıtımı gibi durumlardan da koruyabilen perdeler zebra perdelerdir. Tek bir mekanizma ile hem güneşlik hem de tül olarak kullanılabilen bu perdelerince ve dolgulu dokumanın çizgi halinde sıralanması nedeni ile zebraya benzerlik gösterir. Bu yüzden de bu adı almıştır. Bu perdelerin bir tarafı sabit bir tarafı ise hareketli olan çift kat kumaşın mekanizma üzerinde hareket etmesi ve aç kapa özelliği ile çalışır.
Ne Gibi Çeşitleri Vardır?
Perdelerde görüntü ve tarz olarak birçok çeşit bulunmaktadır. Bu çeşitlilikler zebra perde çeşitlerinde de oldukça fazladır. Birbirinden şık birçok fon özellikleri ile evlerimize çok şık tasarımlar verebiliriz. Bu fonlar evde bulunan diğer eşyalara göre seçilip, zarif bir hava katması sağlanabilir. Fon çeşitlerinin dışında birçok farklı renkte kumaş türleri bulunur. Bu sayede evlere en uygun olan renk kolaylıkla seçilebilir. Teknolojik özellikler barındıran perdeler de mevcuttur. Bu perdeler uzaktan kumanda sistemi ile istenilen düzeye getirilebilirler. Birçok faklı modeli ve çeşidi olan bu perdeleri kullanmak isteyenler aralarından en uygun olanı seçerek evlere çok şık görünümler kazandırabilir.
Kurulum ve Fiyat Durumları
Fonlara göre, kumaşlara göre ve sahip olabildiği teknolojik duruma göre zebra perde fiyatları farklılık gösterebilen perde çeşitleridir. Metrekare fiyatları yaklaşık olarak 30 lira civarı arasında değişse birçok özellikle bu fiyatlar değişebilmektedir.
Kurulumu oldukça basit olan bu perdeler stor perdeler gibi kornişlere perdenin uzunluğuna bağlı olarak 3 ila 6 tane aparatın vidalanması şeklinde kolaylıkla takılabilir. Montaj işlemlerinde herhangi bir zorluk olmadığı için usta çağırmaya gerek yoktur.
Yıkama Kolaylığı
Perdeler kullanım alanlarına göre 6 ayda bir ya da senede bir yıkanabilir. Farklı sebeplerden ötürü daha sık da yıkanabilen bu perdeler, yıkama işlemlerinden sonra yine kolaylıkla monte edilebilir. Yıkama işlemleri için çıkarılacak olan perde kesinlikle mekanizması ile birlikte sökülmelidir. 

22 Eylül 2017 Cuma

Stor Perde Kullanımı

Stor Perde Kullanımı

Stor perde nedir
Stor perde bir mekanizmaya sarılmış aşağı yukarı toplanabilen bir perde türüdür. Stor perdenin kumaşının ne çok kalın ne de çok ince olmaması gerekir. Stor perde için yumuşak kumaş kullanıldığında mekanizmada sağa sola kayma yapabilir bu nedenle stor perde kumaşının belirli bir kalınlığa sahip olması gerekir.
Bir stor perde uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Tabii bu temizliği ve bakımıyla doğru orantılıdır. Bir stor perde normal şartlarda 5 sene kullanılabilirken düzenli bakımı ve temizliğiyle 7 senelik ömrü olabilir.
Stor perde kullanımı
Mekanizmalı perdeler her zaman daha kullanışlıdır. Takması, çıkarması, temizliği ve kullanışı açısından mekanizmalı perdeler daha sık tercih edilir. Mekanizmalı perdeler arasından da en sık tercih edilen stor perde dir. Stor perdeyi yıkamak için mekanizmayı duvardan çıkarmak yeterlidir. Banyo ya da balkon gibi geniş bir alanda su ve sabunla kolaylıkla temizlenir. Bu işlem evde yapılamıyorsa stor perde temizliği yapan birçok yer vardır. Onlardan yardım alınabilir.
Stor perde nerelerde kullanılır
Stor perdeler evin her yerinde kullanılabilir. Salon, oturma odası, çocuk odası, yatak odası ve mutfak stor perde kullanımı için oldukça uygundur. Güneşlik olarak kullanılabileceği gibi tek başına da mekâna şık bir hava katacaktır.
Stor perde temizliği nasıl olmalıdır
Yapısı itibariyle diğer perdeler gibi makinaya atılarak temizlenmez. Mekanizma tamamen çıkarılır ve perde boylu boyunca açılarak su ve sabunla temizlenir. Daha sonra hiç kapatılmadan perdenin o şekilde kuruması beklenir. Kuruma işlemi de tamamlandıktan sonra perde yerine asılarak kullanıma hazır hale gelir.
Stor perde çeşitleri nelerdi
Stor perdeler;
Black out kumaş
Tül
Sun screen, gibi kumaşlardan yapılabilir. Black out kumaştan yapılan stor perdeler güneşi tamamen içeriye sızdırmadığı için yatak odası ve çocuk odasında tercih edilebilir. Ve bunun üzerine ayrıyeten bir perde kullanımına gerek kalmaz. Aynı zamanda çeşitli kumaşlardan yapılarak da kullanılabilir.
Zebra perde modelleri
Zebra perde de stor perde gibi mekanizmalı bir perdedir. Tek farkı zebra perde hem güneşlik hem de tül perde olarak kullanılabilmektedir. Stor perdede olduğu gibi birbirinden farklı zebra perde modelleri vardır.

Mekanizmalı perdeler fiyat açısından diğer perdelerden çok da farklı değildir. Özellikle zebra perde fiyatları ulaşılabilirliği kolaylaştıkça daha da uygun hale gelmiştir. Her bütçeye uygun zebra perde bulma kolaydır. Kumaşların fiyatlarına göre zebra perdelerin fiyat aralığı da değişim göstermektedir.