22 Eylül 2017 Cuma

Stor Perde Kullanımı

Stor Perde Kullanımı

Stor perde nedir
Stor perde bir mekanizmaya sarılmış aşağı yukarı toplanabilen bir perde türüdür. Stor perdenin kumaşının ne çok kalın ne de çok ince olmaması gerekir. Stor perde için yumuşak kumaş kullanıldığında mekanizmada sağa sola kayma yapabilir bu nedenle stor perde kumaşının belirli bir kalınlığa sahip olması gerekir.
Bir stor perde uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Tabii bu temizliği ve bakımıyla doğru orantılıdır. Bir stor perde normal şartlarda 5 sene kullanılabilirken düzenli bakımı ve temizliğiyle 7 senelik ömrü olabilir.
Stor perde kullanımı
Mekanizmalı perdeler her zaman daha kullanışlıdır. Takması, çıkarması, temizliği ve kullanışı açısından mekanizmalı perdeler daha sık tercih edilir. Mekanizmalı perdeler arasından da en sık tercih edilen stor perde dir. Stor perdeyi yıkamak için mekanizmayı duvardan çıkarmak yeterlidir. Banyo ya da balkon gibi geniş bir alanda su ve sabunla kolaylıkla temizlenir. Bu işlem evde yapılamıyorsa stor perde temizliği yapan birçok yer vardır. Onlardan yardım alınabilir.
Stor perde nerelerde kullanılır
Stor perdeler evin her yerinde kullanılabilir. Salon, oturma odası, çocuk odası, yatak odası ve mutfak stor perde kullanımı için oldukça uygundur. Güneşlik olarak kullanılabileceği gibi tek başına da mekâna şık bir hava katacaktır.
Stor perde temizliği nasıl olmalıdır
Yapısı itibariyle diğer perdeler gibi makinaya atılarak temizlenmez. Mekanizma tamamen çıkarılır ve perde boylu boyunca açılarak su ve sabunla temizlenir. Daha sonra hiç kapatılmadan perdenin o şekilde kuruması beklenir. Kuruma işlemi de tamamlandıktan sonra perde yerine asılarak kullanıma hazır hale gelir.
Stor perde çeşitleri nelerdi
Stor perdeler;
Black out kumaş
Tül
Sun screen, gibi kumaşlardan yapılabilir. Black out kumaştan yapılan stor perdeler güneşi tamamen içeriye sızdırmadığı için yatak odası ve çocuk odasında tercih edilebilir. Ve bunun üzerine ayrıyeten bir perde kullanımına gerek kalmaz. Aynı zamanda çeşitli kumaşlardan yapılarak da kullanılabilir.
Zebra perde modelleri
Zebra perde de stor perde gibi mekanizmalı bir perdedir. Tek farkı zebra perde hem güneşlik hem de tül perde olarak kullanılabilmektedir. Stor perdede olduğu gibi birbirinden farklı zebra perde modelleri vardır.

Mekanizmalı perdeler fiyat açısından diğer perdelerden çok da farklı değildir. Özellikle zebra perde fiyatları ulaşılabilirliği kolaylaştıkça daha da uygun hale gelmiştir. Her bütçeye uygun zebra perde bulma kolaydır. Kumaşların fiyatlarına göre zebra perdelerin fiyat aralığı da değişim göstermektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder