25 Eylül 2017 Pazartesi

Zebra Perde İle Gelen Değişim

Bambu Zebra Perde

 Günümüzde kaynaklar gitgide azalmaktadır. İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu kaynaklar ise enerji kaynaklarıdır. Bu kaynaklar dünya üzerinde oldukça azalmaya başlamıştır. Bu yüzden temiz, doğal ve yenilenebilir olan enerji kaynaklarına olan ilgi gittikçe artmaktadır. Temiz ve yenilenebilir kaynaklar arasında en çok kullanılanlardan birisi güneştir. Güneş, modern hayatımızdaki yaşam alanlarımız için temiz enerji kaynağı ihtiyacını karşılayabilir. İç dekorasyonun sade ve işlevsel olduğu alanlarda perdeler, yaşam merkezlerimizin mahremiyet koruyucusu gibi bir görev üstlenmenin dışında güneş ışığının enerjisinden de faydalanmamızı sağlayan önemli araçlardan birisidir. Perdeler sayesinde ciddi bir ısı ve ışık tasarrufu yapılabilir.
Perdelere sadece estetik kaygılarla bakılmaması gerekmektedir. Bizleri soğuk, sıcak, ses yalıtımı gibi durumlardan da koruyabilen perdeler zebra perdelerdir. Tek bir mekanizma ile hem güneşlik hem de tül olarak kullanılabilen bu perdelerince ve dolgulu dokumanın çizgi halinde sıralanması nedeni ile zebraya benzerlik gösterir. Bu yüzden de bu adı almıştır. Bu perdelerin bir tarafı sabit bir tarafı ise hareketli olan çift kat kumaşın mekanizma üzerinde hareket etmesi ve aç kapa özelliği ile çalışır.
Ne Gibi Çeşitleri Vardır?
Perdelerde görüntü ve tarz olarak birçok çeşit bulunmaktadır. Bu çeşitlilikler zebra perde çeşitlerinde de oldukça fazladır. Birbirinden şık birçok fon özellikleri ile evlerimize çok şık tasarımlar verebiliriz. Bu fonlar evde bulunan diğer eşyalara göre seçilip, zarif bir hava katması sağlanabilir. Fon çeşitlerinin dışında birçok farklı renkte kumaş türleri bulunur. Bu sayede evlere en uygun olan renk kolaylıkla seçilebilir. Teknolojik özellikler barındıran perdeler de mevcuttur. Bu perdeler uzaktan kumanda sistemi ile istenilen düzeye getirilebilirler. Birçok faklı modeli ve çeşidi olan bu perdeleri kullanmak isteyenler aralarından en uygun olanı seçerek evlere çok şık görünümler kazandırabilir.
Kurulum ve Fiyat Durumları
Fonlara göre, kumaşlara göre ve sahip olabildiği teknolojik duruma göre zebra perde fiyatları farklılık gösterebilen perde çeşitleridir. Metrekare fiyatları yaklaşık olarak 30 lira civarı arasında değişse birçok özellikle bu fiyatlar değişebilmektedir.
Kurulumu oldukça basit olan bu perdeler stor perdeler gibi kornişlere perdenin uzunluğuna bağlı olarak 3 ila 6 tane aparatın vidalanması şeklinde kolaylıkla takılabilir. Montaj işlemlerinde herhangi bir zorluk olmadığı için usta çağırmaya gerek yoktur.
Yıkama Kolaylığı
Perdeler kullanım alanlarına göre 6 ayda bir ya da senede bir yıkanabilir. Farklı sebeplerden ötürü daha sık da yıkanabilen bu perdeler, yıkama işlemlerinden sonra yine kolaylıkla monte edilebilir. Yıkama işlemleri için çıkarılacak olan perde kesinlikle mekanizması ile birlikte sökülmelidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder