24 Ocak 2018 Çarşamba

Stor Perde Kullanımının Ekonomik Üstünlüğü

Stor Perde Kullanımının Ekonomik Üstünlüğü

Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan yaşanan değişiklikler sayesinde sosyal kültürel süreçlerde meydana gelen değişimler sayesinde evlerimizde görülmekte olan ve her geçen gün daha da artan bir trend evlerde stor perde kullanımıdır. Uzun yıllardır evlerimizde görülmekte olan kumaş perdelerin yerini alan bu perde çeşitleri beraberinde getirmiş olduğu birçok yeni özellik ve avantaj sayesinde şimdiden kullananların beğenisi kazanmış olup, gittikçe artan ürün ve model seçenekleriyle de evlerindeki bu tür perdeleri kullananların tercih ve seçim şanslarını artırmaktadır.
Bu trendin kullanıcılara yaşatmış olduğu birçok avantaj arasında özellikle kadınların üzerinde hassas oldukları temizlik ve hijyen konusundaki kolaylıkları birçok bayan için oldukça çekicidir.
Temizlik avantajı
Kumaş perde kullanımı her ne kadar geleneksel bir kullanım tercihine sahip olsa da onun yerini almaya başlayan stor perde alternatifleri temizlik konusunda sahip olduğu üstün özellik sayesinde kumaş perdelere oranla oldukça hijyeniktir. Kumaş perdeler suya, toza ve kire karşı oldukça dayanıksız olmaları nedeniyle sürekli olarak temizlenme ve yıkanma gereksinimi duymaktadırlar. Bir de buna kumaş perdelerle birlikte kullanılan tül perde ve güneşlik gibi diğer malzemeleri de ekleyince temizlemeye ihtiyaç duyulan ürünlerin artması kaçınılmaz olmaktadır. Temizleme işlemi ise çamaşır makinesinde yıkama ve kuru temizleme olarak iki seçenekten birisi ile yapılabilir. Kuru temizleme yüksek maliyeti nedeniyle genellikle toplumumuzda kumaş perdeler için pek tercih edilmeyen bir temizlik yöntemi olduğu için çoğunlukla çamaşır makinesi kullanılmaktadır.
Diğer tür perde çeşitlerinde ise çamaşır makinesi kullanmadan temizlik işlemi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yapımında kullanılan apre kaplama sayesinde kumaş perdeler gibi kolaylıkla kir ve toz tutmadığı için daha az sıklıkta temizlenmeye ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca temizlenmesi için çamaşır makinesi kullanmaya gerek kalmadan nemli bir bez yardımıyla kolaylıkla temizlenebilirler.
Temizlik avantajının getirdiği faydalar

Bahsetmiş olunan bu avantajlı durum sayesinde stor perde kullanımı temizlik avantajının getirmiş olduğu maliyet konusu açısından oldukça ekonomiktir. Makinenin kullandığı elektrik, su ve yıkama işlemi için ihtiyaç duyulan deterjan gibi malzemelerden sağlanan ekonomik fayda azımsanmayacak kadar fazladır. Bu sayede daha kolay ve ekonomik bir temizlik sağlanabilir.

17 Ocak 2018 Çarşamba

Stor Ve Zebralar Tarzı Perdelerin Farkları

Stor Ve Zebralar Tarzı Perdelerin Farkları

Salon, oturma odası gibi yaşam alanlarına şık ve zengin görünüm vermek isteyenlerin ilk tercihi arasında yer alan perdeler ile ev dekorasyonunda farklı tasarımlar yaratmak mümkündür. Sadece perde ihtiyacı için değil aynı zamanda ev dekorasyonu için de tercih edebileceğiniz zebra perde ürünleri ile yaşam alanlarınızı renklendirebilirsiniz.
Zebra Tarzı Perdelerin Özellikleri
Yaz aylarında sizi güneşten koruyan zebra perdeler, kış aylarında ise sıcağın dışarıya kaçmasına engel olmaktadırlar. Yaşam alanlarınızdaki mahremiyeti örtmek için de güvenle tercih edebileceğiniz bu perde ürünleri mekâna, ihtiyaca ve zevke göre farklı şekilde tasarlanabilmektedir. Bu perdeler genel olarak ofis, otel gibi yerlerde kullanılsa da son zamanlarda evlerde dekorasyon amacıyla da kullanılmaya başlamıştır. Bir mekânın ihtişamını ortaya çıkaran perdeler mekânlara farklı hava katmak isteyenlerin gönül rahatlığı ile tercih edebileceği dekorasyon ürünleri arasındadır. Gelişen teknolojiyle birlikte farklı model ve renklerde üretilebilen zebra perde ürünleri kullanım açısından oldukça kolay ve ısı yalıtım açısından da oldukça avantajlıdır. Kaliteli malzemelerden üretilen bu perdeler güneş ışığı gibi olumsuz dış ortamların içeriye girmesini engeller. Böylece, ayrı bir güneşlik kullanmaya gerek duymazsınız. Zebralar silinebilen bir kumaştan üretildiğinden temizlemesi de oldukça kolaydır. Yarı şeffaf tül görünümündeki zebra perdeler ile dikkat çeken kaliteli tasarımlar yaratmak mümkündür.
Stor Ve Zebralar Tarzı Perdelerin Farkları
Stor ve zebra tarzındaki perdeler birçok kişi tarafından karıştırılan iki perde türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bu iki perde türünün arasında belirgin farklar bulunmaktadır. Zebra perde ile stor perde arasındaki farkları şu şekilde sıralayabiliriz:
İki perde türünü birbirinden ayıran en önemli özellik stor perdelerin tek parçadan oluşmasıdır.
Stor perdeler daha çok güneşin iç mekâna girmesini engellemek için tercih edilirken, zebralar yarı tül biçimde olduğundan istenildiği zaman güneşin içeri girmesi sağlanabilir.
Stor perdeler yukarı çekildiğinde iç mekânı tamamen gösterir. Zebralar de ise ışık geçiren kumaş kullanılmaktadır.
Zebralar, stor perdelere göre daha uygun fiyatlı olarak satışa sunulmaktadır.

Bu perdeler daha çok mutfak ve çocuk odası gibi mekânlarda tercih edilirken, stor perdeler her türlü mekânda kolaylıkla kullanılabilir.

11 Ocak 2018 Perşembe

Stor Perde Temizliği Nasıl Olmalıdır ?

Stor Perde Temizliği Nasıl Olmalıdır ?

Mekanizma aracılığı ile manuel olarak açılıp kapanabilen perde çeşitlerine stor perde denilmektedir. Evlerde büyük kolaylık sağlayan ve kullanımı çok kolay olan bu perdeler aynı zamanda iş yerlerinde ve kafelerde de tercih edilmektedir. Ham kumaştan üretilmeyen perdelerin üzerinde apre yani halk arasındaki deyimi ile kolalama işlemi uygulanmaktadır. Apre sayesinde perdeler sert bir kumaş haline gelmektedir. Kolay kolay leke ve toz tutmaması nedeni ile çok fazla tercih edilmektedir. Toz ve rutubet olmayan ortamlarda kullanımının sağlanması sayesinde perdelerin ortalama kullanım ömrü 6 yıl olmaktadır. Rahat bir şekilde kullanım seçeneği sunan perdelerin çok fazla kumaş ve desen seçeneği bulunmaktadır. Genellikle polyester kumaşı kullanılsa da farklı kumaş çeşitleri de kullanılmaktadır.
Stor Perde Temizliği
Yaygın olarak kullanılan stor perde modelleri hakkında en çok merak edilen konu nasıl temizlenmesi gerektiği şeklinde olmaktadır. Perde kumaşının içerisinde apre kullanılması sayesinde toz ve kir tutmama özelliği bulunmaktadır. Bu sayede stor perde temizliği oldukça kolaydır. Perdelerin nasıl temizleneceği konusunda bilgi sahibi olmayan kadınların çoğu mekanizmalı perde kullanımından kaçınmaktadır. Oysaki mekanizmalı perdelerin temizlenmesi çok daha kolay olmaktadır. Perdelerin temizlenmesi için nemli bir bez kullanımı çok daha kolay olmaktadır. Diğer bir temizlik şekli de perdenin düzgün bir şekilde mekanizmadan çıkartılması ve haftada bir defa düz bir zemin üzerinde yıkanması gerekmektedir. Perde kırıştırılmadan temizliğinin yapılması gerekmektedir. Fazla bir güç harcamadan perdenin iki tarafının da yıkanması sağlanmaktadır. Durulanan perde kuruması için tekrar yerine asılmalıdır.
Stor Perde Kullanmanın Avantajları

Günümüzde artık her evde stor perde görmek mümkündür. Yeni evlenen çiftlerin en çok tercih ettiği modeller arasında yer almaktadır. Kullanım avantajlarının oldukça fazla olması mekanizmalı perde kullanımına olan ilginin daha da çok artmasına neden olmaktadır. Kolay açılıp kapanabilme özelliğine sahiptir. Her odaya ve her pencereye uygun olarak tasarlanması mümkündür. Pencerenin ölçüsü ne olursa olsun mekanizmalı perde yaptırılması mümkün olmaktadır. Kolay tamir edilir, kumaş uzun süreli kullanım nedeni ile yıprandığında yenisi ile değiştirilebilmektedir. Farklı renk ve model seçeneklerinin olması sayesinde her mobilya türüne uygun olmaktadır. 

5 Ocak 2018 Cuma

Stor Perde Nedir, Uygulama Alanları Nerelerdir?

Stor Perde Nedir, Uygulama Alanları Nerelerdir?

Stor perde
alüminyum bir boru üzerine kumaşların yaylı ya da zincirli mekanizma yardımı ile rulo şeklinde yukarı ve aşağıya doğru sarılması mantığı ile çalışan sistemdir. Sert kumaşın gergin durmasını sağlamak emeli ile etek kısmına bir lama profili yerleştirilir. Kumaşın eni çeşitlerine göre 240 cm,300 cm veya 200 cm olabilmekte. Bu tasarımlar birçok desen, doku ve renk seçeneği ile geniş bir skalaya sahiptir. Seçilen kumaşların eteklerine istenildiği taktirde farklı kesimler uygulanabilir. İsteğe göre işlemeli etek modelleri de tercih edilebilir.
Koton kumaşlardan yapılan perdeler her alanda tercih edilirken, black-out kumaşlardan yapılan perdeler daha çok iş yerlerinde toplantı salonları ve evlerin yatak odası gibi az güneş alınmasının istendiği yerlerde tercih edilen kumaşlardır. Bu kumaş ışığa karşı sıfıra yakın geçirgendir çünkü arkası PVC malzeme ile kaplıdır. Dayanaklı olan bu kumaşlar güneşten etkilenmezler. Kendi aralarında çeşitli marka ve kaliteye göre sınıflara ayrılırlar. Blackout perde kumaşı seçimi yaparken kaliteli bir marka olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Uygulama Alanları
Stor perde montajı için uygulama alanları geniştir. Tavana, duvara veya doğrama üzerine rahatlıkla montajı yapılabilir. Montaj yapılacak zemin dikkatli seçilmelidir. Hesaplama yapılırken mekanizma boyu iyi ayarlanmalıdır. Yan yana gelecek iki perde arasında 3 cm kadar mekanizma boşluğu olacağı bilinmelidir.
Dikkat ettiyseniz bu perdeler diğer perdeler gibi yumuşak değildir, çünkü kumaşları ham kumaş değildir. Sertleşmesini ve kırılgan olmasını sağlamak amacı ile apre fırınlı makineler yardımıyla sıvama apresi verilerek kumaşın sertlik kazanması sağlanır. Sertleşen kumaş perde yapımına uygun hale gelir. Bu işlemin yapılış amacı mekanizmanın boruya sarılırken stor kumaşın rulo şeklinde sağa sola kaymasını önlemek içindir. Bu sayede kumaşın kenarlarında oluşabilecek kırılmanın ve tüylenmenin önüne geçilmesi hedeflenir. Apre işlemi sırasında kumaş üzerine, alev almazlık, anti-bakteriyel özellikler işlenir ve parlak sim vb. maddeler ile kaplanır.
Temizliği

Stor perde modellerinin kirlenme olasılığı çok düşüktür. Kalem çiziği, çay veya kahve gibi lekelenmeler olmadığı takdirde, kirlenmez. Sık kullanılmayan perdelerinizin tozunu nemli bir bez yardımı ile alabilir veya süpürge yardımıyla (düşük güçteyken) çekebilirsiniz. Mutfakta oluşabilecek buhar lekelerini kumaşın pamuk oranına göre bulaşık deterjanı gibi bir temizlik malzemesi ile temizleyebilirsiniz.