11 Ocak 2018 Perşembe

Stor Perde Temizliği Nasıl Olmalıdır ?

Stor Perde Temizliği Nasıl Olmalıdır ?

Mekanizma aracılığı ile manuel olarak açılıp kapanabilen perde çeşitlerine stor perde denilmektedir. Evlerde büyük kolaylık sağlayan ve kullanımı çok kolay olan bu perdeler aynı zamanda iş yerlerinde ve kafelerde de tercih edilmektedir. Ham kumaştan üretilmeyen perdelerin üzerinde apre yani halk arasındaki deyimi ile kolalama işlemi uygulanmaktadır. Apre sayesinde perdeler sert bir kumaş haline gelmektedir. Kolay kolay leke ve toz tutmaması nedeni ile çok fazla tercih edilmektedir. Toz ve rutubet olmayan ortamlarda kullanımının sağlanması sayesinde perdelerin ortalama kullanım ömrü 6 yıl olmaktadır. Rahat bir şekilde kullanım seçeneği sunan perdelerin çok fazla kumaş ve desen seçeneği bulunmaktadır. Genellikle polyester kumaşı kullanılsa da farklı kumaş çeşitleri de kullanılmaktadır.
Stor Perde Temizliği
Yaygın olarak kullanılan stor perde modelleri hakkında en çok merak edilen konu nasıl temizlenmesi gerektiği şeklinde olmaktadır. Perde kumaşının içerisinde apre kullanılması sayesinde toz ve kir tutmama özelliği bulunmaktadır. Bu sayede stor perde temizliği oldukça kolaydır. Perdelerin nasıl temizleneceği konusunda bilgi sahibi olmayan kadınların çoğu mekanizmalı perde kullanımından kaçınmaktadır. Oysaki mekanizmalı perdelerin temizlenmesi çok daha kolay olmaktadır. Perdelerin temizlenmesi için nemli bir bez kullanımı çok daha kolay olmaktadır. Diğer bir temizlik şekli de perdenin düzgün bir şekilde mekanizmadan çıkartılması ve haftada bir defa düz bir zemin üzerinde yıkanması gerekmektedir. Perde kırıştırılmadan temizliğinin yapılması gerekmektedir. Fazla bir güç harcamadan perdenin iki tarafının da yıkanması sağlanmaktadır. Durulanan perde kuruması için tekrar yerine asılmalıdır.
Stor Perde Kullanmanın Avantajları

Günümüzde artık her evde stor perde görmek mümkündür. Yeni evlenen çiftlerin en çok tercih ettiği modeller arasında yer almaktadır. Kullanım avantajlarının oldukça fazla olması mekanizmalı perde kullanımına olan ilginin daha da çok artmasına neden olmaktadır. Kolay açılıp kapanabilme özelliğine sahiptir. Her odaya ve her pencereye uygun olarak tasarlanması mümkündür. Pencerenin ölçüsü ne olursa olsun mekanizmalı perde yaptırılması mümkün olmaktadır. Kolay tamir edilir, kumaş uzun süreli kullanım nedeni ile yıprandığında yenisi ile değiştirilebilmektedir. Farklı renk ve model seçeneklerinin olması sayesinde her mobilya türüne uygun olmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder