17 Ocak 2018 Çarşamba

Stor Ve Zebralar Tarzı Perdelerin Farkları

Stor Ve Zebralar Tarzı Perdelerin Farkları

Salon, oturma odası gibi yaşam alanlarına şık ve zengin görünüm vermek isteyenlerin ilk tercihi arasında yer alan perdeler ile ev dekorasyonunda farklı tasarımlar yaratmak mümkündür. Sadece perde ihtiyacı için değil aynı zamanda ev dekorasyonu için de tercih edebileceğiniz zebra perde ürünleri ile yaşam alanlarınızı renklendirebilirsiniz.
Zebra Tarzı Perdelerin Özellikleri
Yaz aylarında sizi güneşten koruyan zebra perdeler, kış aylarında ise sıcağın dışarıya kaçmasına engel olmaktadırlar. Yaşam alanlarınızdaki mahremiyeti örtmek için de güvenle tercih edebileceğiniz bu perde ürünleri mekâna, ihtiyaca ve zevke göre farklı şekilde tasarlanabilmektedir. Bu perdeler genel olarak ofis, otel gibi yerlerde kullanılsa da son zamanlarda evlerde dekorasyon amacıyla da kullanılmaya başlamıştır. Bir mekânın ihtişamını ortaya çıkaran perdeler mekânlara farklı hava katmak isteyenlerin gönül rahatlığı ile tercih edebileceği dekorasyon ürünleri arasındadır. Gelişen teknolojiyle birlikte farklı model ve renklerde üretilebilen zebra perde ürünleri kullanım açısından oldukça kolay ve ısı yalıtım açısından da oldukça avantajlıdır. Kaliteli malzemelerden üretilen bu perdeler güneş ışığı gibi olumsuz dış ortamların içeriye girmesini engeller. Böylece, ayrı bir güneşlik kullanmaya gerek duymazsınız. Zebralar silinebilen bir kumaştan üretildiğinden temizlemesi de oldukça kolaydır. Yarı şeffaf tül görünümündeki zebra perdeler ile dikkat çeken kaliteli tasarımlar yaratmak mümkündür.
Stor Ve Zebralar Tarzı Perdelerin Farkları
Stor ve zebra tarzındaki perdeler birçok kişi tarafından karıştırılan iki perde türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bu iki perde türünün arasında belirgin farklar bulunmaktadır. Zebra perde ile stor perde arasındaki farkları şu şekilde sıralayabiliriz:
İki perde türünü birbirinden ayıran en önemli özellik stor perdelerin tek parçadan oluşmasıdır.
Stor perdeler daha çok güneşin iç mekâna girmesini engellemek için tercih edilirken, zebralar yarı tül biçimde olduğundan istenildiği zaman güneşin içeri girmesi sağlanabilir.
Stor perdeler yukarı çekildiğinde iç mekânı tamamen gösterir. Zebralar de ise ışık geçiren kumaş kullanılmaktadır.
Zebralar, stor perdelere göre daha uygun fiyatlı olarak satışa sunulmaktadır.

Bu perdeler daha çok mutfak ve çocuk odası gibi mekânlarda tercih edilirken, stor perdeler her türlü mekânda kolaylıkla kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder