30 Mayıs 2018 Çarşamba

Stor Perdeler Nasıl Temizlenir?



Stor Perdeler Nasıl Temizlenir?


Klasik tül perdelerin tarih olması ile stor perde kullanımı başladı. Fakat kullanıcıların birçoğu yanlış temizlik yaptıkları için perdelerini uzun süre kullanamıyorlar. Stor perde kumaşları normal perde kumaşlarından çok daha farklıdır. Tül perdeler gibi çamaşır makinasında yıkanma ihtimali yoktur. Bu neden ile farklı şekillerde temizlenir. Yeni nesil perdelerin kumaş yapıları serttir. Bu özelliğini kaybetmemeleri için ıslatılmadan temizlenmelidir.
Temizlik işlemlerine başlamadan önce mutlaka tozları alınmalıdır. Tozlar için kuru biz bez ya da elektrik süpürgesinin düşük seviyesi kullanılabilir. Toz alma işleminden sonra bir kovada kimyasal içeriği olmayan temizlik ürünleri, su ile karıştırılmalıdır. Mikrofiber bir bez ile suyu iyice sıkılarak silinmelidir. Şerit yerleri kulak çöpü ile temizlenebilir. Temizlik işlemi bittikten sonra bekletilmeden tekrar takılmalıdır. Bu temizlik işlemi dakikalar içinde bitecektir.
Yeni Nesil Perdelerin Avantajları Nelerdir?
Yeni nesil perdeler her anlamda avantaj sağlamaktadır. İlk olarak temizlik açısından sağladığı kolaylık herkes tarafından tercih edilmesine neden olmuştur. Saatlerce süren ütü işlemleri olmadığından temizlik işlemi kısa süreler içinde yapılır. Kornişe takılmadığı için monte edilir iken de kısa bir süre yeterli olmaktadır. Kullanım açısından da oldukça pratiktir. Yeni yapı evleri de kullanılan asma tavanlar korniş kullanımına uygun olmadığından stor perde modelleri yine tercih sebebi olmaktadır. Klasik tül perdelere göre birçok renk ve desen seçeneği vardır. Bu neden ile evlerde ve iş yerlerinde kullanımı yapılabilir. Dekorasyona önem verenler içinde çok şık bir perde olmaktadır. Kullanılan alanlarda dekoratif oluşu sayesinde şıklık yaratmaktadır.
Yeni Nesil Perdeler İle Tül Perdelerin Farkları Nelerdir?
Yeni nesil perdelerin tül perdeler ile herhangi bir benzerlikleri yoktur. Tül perdeler gibi korniş ile kullanımı yapılmaz. Boruya benzeyen bir düzenek ile kurulumu yapılır. Kumaş yapıları ise tül perdeler ile çok farklıdır. Yeni nesil perdelerin kumaş yapıları serttir. Düzenek kullanımlı olduğundan, düzenekte kullanılması için sert olması gerekmektedir. Tül perdeler gibi duvardan duvara kullanılmak zorunda değildir. Böylelikle pencerelerden artan duvar kenarları da değerlendirilebilir. Evlerde ve iş yerlerinde alanların daha geniş ve ferah olmasına yardımcı olmaktadır. Bunların yanı sıra ütü sorunu olmadığından dakikalar içinde temizlenebilir.

20 Mayıs 2018 Pazar

Zebra Ve Stor Perde Modelleri Nasıl Temizlenir?

Zebra Ve Stor Perde Modelleri Nasıl Temizlenir?


Yeni tasarım perde modellerinin kumaş yapıları çok farklıdır. Işığa duyarlı, sert ve toz tutmayan kumaşlardan üretilirler. Bu neden ile bilinen klasik perdeler gibi çamaşır makinasında yıkanamazlar. Toz tutmaması, kumaşın kalitesi ile değişiklik göstermektedir. Bunlar dışında ise boruya benzeyen bir düzenek ile kullanılan stor perde modelleri, çıkarılır ve takılır iken rulo halinde olmalıdır. Aksi durumda kumaşta kırılma olacaktır. Kırılmalar, kırışmış bir gömlek görüntüsü oluşturur. Bu da perdelerinizi, yıpranmış ve eski gösterecektir. Bu sebep ile rolu yapmaya özen gösterilmelidir. Temizlik işlemi için kimyasal olmayan temizlik malzemeleri kullanılmalıdır. Kullanılır ise kumaş yüzeyinde renk farklılıkları oluşur. Zebra perde ürünlerinin tümü, ıslatılmadan temizlenmelidir. Nemli bez ile bastırılmadan silinmelidir. Silme işlemine başlanmadan önce, mutlaka kuru bir bez ile tozu alınmalıdır. Bu şekilde konulara dikkat ederek, perde ömrünüzü uzatıp, yıllarca ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz.
Stor perde çeşitleri farklı alanlarda da kullanılabilir
Yeni tasarım perde modelleri, son derece dekoratif ve kullanışlıdır. Bu neden ile ev ve işyerlerinde kullanımı yapılıyor. Fakat sadece pencereler için kullanılacak diye bir kural yoktur. Evlerde, genel olarak koridorlarda, dolapların gömme olabilmesi için yapılan boşluklar vardır. Buralara koyulan dolaplar, şık bir görüntü oluşturmuyor ve içleri çok çabuk tozlanıyor. Bu alanlara stor perdelerden yaptırmanız, gayet farklı ve dekoratif olacaktır. Bu sayede, dolapların içlerinde uzun zaman tozlanmayacaktır.
Aynı şekilde, balkonlar içinde yaptırılabilir. Cam balkonlardan hoşlanmayan ve temizliğini zor bulan kişiler için zebra perde modelleri çok uygun olacaktır. Bunlar gibi farklı alanlarda da kullanımını yapmanız mümkündür.
Yeni Tasarım Perde Modellerinde Nasıl Renkler Tercih Edilmelidir?
Perdelerde renk seçimleri, tamamen kişilerin tarzları ile alakalıdır. Ev ve iş yeri dekorasyonlarına uygun olan renkler tercih edilmelidir. Fakat çok açık ya da çok koyu renkler tercih etmemekte fayda vardır. Ara renkler tozu çok daha geç belli edecektir. Renk seçimleri yapar iken, kaliteli kumaşlarında tercih etmek gerekir. Kumaş kalitesi düşük olan perdeler, çok kısa sürede yırtılma yapacaktır. Bunlar dışında ise salon perdelerinde, desenli modellerden ziyade, tek renkli perdeleri kullanmanız daha uygun olacaktır. Zebra perde modellerinde, tek renkli kumaşlar, iki farklı renk olarak göründüğünden, salonlarınız için uygun olacaktır.


14 Mayıs 2018 Pazartesi

Stor Perde Dekorasyon Tavsiyeleri



Stor Perde Dekorasyon Tavsiyeleri


Pek çok model perde çeşidi ve modeli bulunmaktadır. Stor perde, perde çeşitleri içerisinde estetik görünüm sağlayan oldukça alımlı bir çeşittir. Diğer perdeler ile beraber kullanılabileceği tek perde olarak da kullanılmaktadır. Perde ile evlerinde sadelik ve şıklık oluşturma arayışında olan kişilere tavsiye edilmektedir.
Perde ihtiyacı olan kişiler perde seçimi konusunda karar vermeden önce geniş ürün yelpazesindeki ürünleri görmelidir. Bu şekilde kullanım alanını, perdelerin ne amaçla kullanmak istediklerini belirterek en uygun çözüme kavuşabileceklerdir. Perdeler dekorasyonda farklılık yaratmak isteyen kişilere imkân sunar.
Perdeye karar veren kişiler firmanın sağladığı ücretsiz danışmanlığından yararlanarak, uygulanacak alanın ölçülerini aldıracaklardır. Kullanım amaçlarına göre zengin ürün çeşitleri arasından seçim yaparak kolay ödeme koşulları imkânları ile basit bir şekilde montaj yaptırabilecektir.
Perdelerin kullanım alanları için öncelikle ne amaçla kullanılacağına karar verilmelidir. Stor perde ışığı tamamen engellemek için kullanılabilir. Işığın eşyalara ve diğer perdelere zarar vermesini engellemek için güneşlik olarak yararlanılabilir. Işığın aydınlatıcı etkisinden yararlanmak, zararlı etkilerinden korunmak, dışarısının görülebilmesi için güneş ışığı kırıcı etkiye sahiptir. Perde camların açıkken içeriye polen, toz, mikrop gibi zararlı maddelerin girmesini engellemeye yarar sağlar.
Bulundukları mekânlarda tamamen karanlık olmasını sağlayan karartıcı olarak kullanılabilir.
Diğer perdelere yardımcı olarak kullanılarak güneşlik vazifesini görür.
Manzarası güzel mekânlar için manzaranın sürekli göz önünde bulundurulmasını, ışığın zararlı etkilerinin dışarıda bırakılmasını imkân verir. Güneş ışığının içeriye tamamen girmesini sağlamak, dışarıdan görülmemek olanaklıdır.
Toz, polen gibi uçan kirlilik yaratan cisimlerin tutulmasını sağlayarak camların istendiği kadar açık kalmasına müsaade eder. Güneş ışığının keskinliğini kırarak gölgelik sağlayabilir.
Sunumlar için istenen karanlık sağlanarak, sunum perdesi yüzeyi olarak müsait ortam yaratır.
Evlerin içerisine dekorasyonda hareket kazandırmaya yardımcı olabilecek aksesuarlar takılabilir.
Sayısız renk ve desen çeşidi ile her zevke hitap edecek şekilde düzenlenebilir.

Perdelerin birçok avantajından yararlanmak için moda olan renkler başta olmak üzere her renk ve tonda bol ürün çeşidi, birbirinden kaliteli malzemeleri, ücretsiz danışmanlık ve keşif ile her bütçeye uygun çözümleri ile çözüm sunulmaktadır.

7 Mayıs 2018 Pazartesi

Temizliği Oldukça Basit Olan Zebra Perde

Temizliği Oldukça Basit Olan Zebra Perde


Bu perde çeşidi ismini görüntüsünden alır ve stor perde grubuna dahil edilebilir. Çizgili desenleri olan ve bu çizgilerden biri kalın perde biri ince tüldür. Gece ve gündüz rahatlıkla kullanılabilen bu perde çeşidi en çok tercih edilen perdelerin arasında sayılabilir. İş yerleri ve ofislerdeki kullanımlarının dışında balkon, teras, bahçe bölümü gibi alanlarda da kullanılır. Kullanımı oldukça yaygın olan bu zebra perde çeşidi oldukça şık olması sebebiyle de en çok tercih edilen perde modellerinden biridir.
Zebra Modelinin Özellikleri
Zebra perde modeli tekstil alanındaki tasarımcıların en önemli buluşlarından biridir. Birden çok model seçenekleri bulunur. Pamuklu kumaştan üretilen perdeler yıkanmayacağı için tozsuz alanda kullanılmaları gerekir. Polyester kumaştan üretilen perdeler ise dayanıklılardır ve kolayca temizlenebilirler. Islak mendille bile silinerek temizlenebileceği gibi bir sünger yardımıyla da temizlenebilir.
Keten kumaştan üretilen zebra perde çeşidi çok tercih edilmez çünkü güneş ışınlarına karşı dayanıksız olması sebebiyle kullanım ömrü azdır. Şantuk maddesi ile üretilen perdeler ise polyester perdelerde olduğu gibi uzun ömürlüdür. Şantuk kumaşı ile üretilen perdenin olumsuz tarafı ise güneş ışığını gördüğü zaman sertleşmesidir. Bu yüzden kumaş basit ve hoş gözükmeyebilir.
Zebra Modelinin Temizliği
Zebra perde temizliği oldukça basit olup bu perde çeşidini iki şekilde temizlemek mümkündür. Birincisi nemli bir bez ya da ıslak mendil ile silerek temizlemek, ikincisi ise perdenin demirlerini çıkarıp bir zeminde hafif ıslak bir sünger yardımıyla temizlemektir.
Zebra Kullanmanın Avantajları
Ev, iş yeri, teras, balkon, mutfak gibi mekanlarda çağdaş ve modern bir görünüm sağlar
Simli, desenli, polyester gibi birden çok desen ve renk seçeneği kullanılarak şık bir dekorasyonun bir parçası olabilir. Bu perde çeşitlerinden biri kullanılarak mimari ve minimalist dokunuşlar sağlanabilir.
Hem tül hemde güneşlik olarak kullanılabilmesi avantaj sağlar. Çizgili modelin bir tarafı tül bir tarafı kumaş olması sayesinde iki şekilde kullanılması mümkündür.
Güneş ışığını en üst düzeyde engelleyerek ışık kontrolünü sağlar. Eğer ofiste ya da evde gizlilik önemliyse dışarıdan kesinlikle içerinin görünmesini engelleyerek özel yaşam alanı oluşturur.