7 Mayıs 2018 Pazartesi

Temizliği Oldukça Basit Olan Zebra Perde

Temizliği Oldukça Basit Olan Zebra Perde


Bu perde çeşidi ismini görüntüsünden alır ve stor perde grubuna dahil edilebilir. Çizgili desenleri olan ve bu çizgilerden biri kalın perde biri ince tüldür. Gece ve gündüz rahatlıkla kullanılabilen bu perde çeşidi en çok tercih edilen perdelerin arasında sayılabilir. İş yerleri ve ofislerdeki kullanımlarının dışında balkon, teras, bahçe bölümü gibi alanlarda da kullanılır. Kullanımı oldukça yaygın olan bu zebra perde çeşidi oldukça şık olması sebebiyle de en çok tercih edilen perde modellerinden biridir.
Zebra Modelinin Özellikleri
Zebra perde modeli tekstil alanındaki tasarımcıların en önemli buluşlarından biridir. Birden çok model seçenekleri bulunur. Pamuklu kumaştan üretilen perdeler yıkanmayacağı için tozsuz alanda kullanılmaları gerekir. Polyester kumaştan üretilen perdeler ise dayanıklılardır ve kolayca temizlenebilirler. Islak mendille bile silinerek temizlenebileceği gibi bir sünger yardımıyla da temizlenebilir.
Keten kumaştan üretilen zebra perde çeşidi çok tercih edilmez çünkü güneş ışınlarına karşı dayanıksız olması sebebiyle kullanım ömrü azdır. Şantuk maddesi ile üretilen perdeler ise polyester perdelerde olduğu gibi uzun ömürlüdür. Şantuk kumaşı ile üretilen perdenin olumsuz tarafı ise güneş ışığını gördüğü zaman sertleşmesidir. Bu yüzden kumaş basit ve hoş gözükmeyebilir.
Zebra Modelinin Temizliği
Zebra perde temizliği oldukça basit olup bu perde çeşidini iki şekilde temizlemek mümkündür. Birincisi nemli bir bez ya da ıslak mendil ile silerek temizlemek, ikincisi ise perdenin demirlerini çıkarıp bir zeminde hafif ıslak bir sünger yardımıyla temizlemektir.
Zebra Kullanmanın Avantajları
Ev, iş yeri, teras, balkon, mutfak gibi mekanlarda çağdaş ve modern bir görünüm sağlar
Simli, desenli, polyester gibi birden çok desen ve renk seçeneği kullanılarak şık bir dekorasyonun bir parçası olabilir. Bu perde çeşitlerinden biri kullanılarak mimari ve minimalist dokunuşlar sağlanabilir.
Hem tül hemde güneşlik olarak kullanılabilmesi avantaj sağlar. Çizgili modelin bir tarafı tül bir tarafı kumaş olması sayesinde iki şekilde kullanılması mümkündür.
Güneş ışığını en üst düzeyde engelleyerek ışık kontrolünü sağlar. Eğer ofiste ya da evde gizlilik önemliyse dışarıdan kesinlikle içerinin görünmesini engelleyerek özel yaşam alanı oluşturur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder