20 Mayıs 2018 Pazar

Zebra Ve Stor Perde Modelleri Nasıl Temizlenir?

Zebra Ve Stor Perde Modelleri Nasıl Temizlenir?


Yeni tasarım perde modellerinin kumaş yapıları çok farklıdır. Işığa duyarlı, sert ve toz tutmayan kumaşlardan üretilirler. Bu neden ile bilinen klasik perdeler gibi çamaşır makinasında yıkanamazlar. Toz tutmaması, kumaşın kalitesi ile değişiklik göstermektedir. Bunlar dışında ise boruya benzeyen bir düzenek ile kullanılan stor perde modelleri, çıkarılır ve takılır iken rulo halinde olmalıdır. Aksi durumda kumaşta kırılma olacaktır. Kırılmalar, kırışmış bir gömlek görüntüsü oluşturur. Bu da perdelerinizi, yıpranmış ve eski gösterecektir. Bu sebep ile rolu yapmaya özen gösterilmelidir. Temizlik işlemi için kimyasal olmayan temizlik malzemeleri kullanılmalıdır. Kullanılır ise kumaş yüzeyinde renk farklılıkları oluşur. Zebra perde ürünlerinin tümü, ıslatılmadan temizlenmelidir. Nemli bez ile bastırılmadan silinmelidir. Silme işlemine başlanmadan önce, mutlaka kuru bir bez ile tozu alınmalıdır. Bu şekilde konulara dikkat ederek, perde ömrünüzü uzatıp, yıllarca ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz.
Stor perde çeşitleri farklı alanlarda da kullanılabilir
Yeni tasarım perde modelleri, son derece dekoratif ve kullanışlıdır. Bu neden ile ev ve işyerlerinde kullanımı yapılıyor. Fakat sadece pencereler için kullanılacak diye bir kural yoktur. Evlerde, genel olarak koridorlarda, dolapların gömme olabilmesi için yapılan boşluklar vardır. Buralara koyulan dolaplar, şık bir görüntü oluşturmuyor ve içleri çok çabuk tozlanıyor. Bu alanlara stor perdelerden yaptırmanız, gayet farklı ve dekoratif olacaktır. Bu sayede, dolapların içlerinde uzun zaman tozlanmayacaktır.
Aynı şekilde, balkonlar içinde yaptırılabilir. Cam balkonlardan hoşlanmayan ve temizliğini zor bulan kişiler için zebra perde modelleri çok uygun olacaktır. Bunlar gibi farklı alanlarda da kullanımını yapmanız mümkündür.
Yeni Tasarım Perde Modellerinde Nasıl Renkler Tercih Edilmelidir?
Perdelerde renk seçimleri, tamamen kişilerin tarzları ile alakalıdır. Ev ve iş yeri dekorasyonlarına uygun olan renkler tercih edilmelidir. Fakat çok açık ya da çok koyu renkler tercih etmemekte fayda vardır. Ara renkler tozu çok daha geç belli edecektir. Renk seçimleri yapar iken, kaliteli kumaşlarında tercih etmek gerekir. Kumaş kalitesi düşük olan perdeler, çok kısa sürede yırtılma yapacaktır. Bunlar dışında ise salon perdelerinde, desenli modellerden ziyade, tek renkli perdeleri kullanmanız daha uygun olacaktır. Zebra perde modellerinde, tek renkli kumaşlar, iki farklı renk olarak göründüğünden, salonlarınız için uygun olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder