30 Nisan 2018 Pazartesi

Yeni Tasarım Perde Modellerinin Özellikleri Nelerdir?

Yeni Tasarım Perde Modellerinin Özellikleri Nelerdir?


Tül perde modellerine göre çok daha pratik ve dekoratif olan stor perde modellerinin özellikleri fazladır. Öncelikle görsel olarak büyük bir şıklık sağlayan bu perde modelleri, kullanım açısından da oldukça pratiktir. Ütü gibi bir sorunu yoktur. Temizlik işlemi de çok basittir. Açma kapama açısından da büyük kolaylık sağlamaktadır. Normal tül perde modellerine göre birçok özelliği bulunmaktadır.
Perdelerin Ölçüleri Nasıldır?
Diğer tül perdelerde olduğu gibi stor perde modellerininde hazır kalıpları vardır. Eni ve boyu uygun ise takılacağı aparat ile satın alabilirsiniz. Bunun dışında da yine tül perdelerdeki gibi tam ölçülü sipariş verebilirsiniz. Genel olarak pencere boyları kadar tercih edilmektedir. Tül perdelerde olduğu gibi duvardan duvara olan uzun modeller artık tercih edilmiyor. İstediğiniz desen ve modeli istediğiniz ölçülerde sipariş vererek hazırlattırabilirsiniz.
Kullanımı Ve Temizliği Nasıl Olur?
Tül perde modellerinde olduğu gibi korniş kullanımı gerekmemektedir. Yeni tasarlanan bu perdeler, dekoratif duran tahta ya da plastik malzemeden üretilmiş boru üzerine özel bir düzenek ile takılıyor. Düzeneğe bağlı olarak kenarlarında ki ipler sayesinde kolay bir şekilde açma kapama işlemi yapılmaktadır. Yeni yapılar da asma tavan kullanıldığından stor perde kullanımı da daha uygun olmaktadır ve temizliği de oldukça kolaydır. Kimyasal içeriği olmayan temizlik ürünlerinizin olması yeterli olacaktır.
Perdeler için en önemli işlem çıkarma ve takma işlemidir. Perde kumaşları tül perdelere göre daha sert yapıda oldukları için katlanma ihtimali var ve kat izi olduğunda da bu maalesef ki kalıcı bir iz oluyor. Bu durumla karşılaşmamak için çıkarma ve takma işleminde perdelerinizi rulo yaparak işlem yapabilirsiniz. Bu işlemden sonra temiz ve geniş bir yüzeye serilmelidir perde. Sert bir zemin olması katlanmasının önüne geçecektir. Bu işlemden sonra kuru bir bez ile ilk önce toz alma işlemi yapılmalıdır. Bu işlem yapılmaz ise tozların toplandığı ve ıslandığı yerde kalıcı lekeler oluşacaktır.
Toz işleminden sonra da, nemli bir bez ile temizlik ürünleri yardımıyla hafif dokunuşlar ile temizlenmelidir. Perde ömrünüzün daha uzun olması için ilk seçiminizi yaparken kumaş kalitesi yüksek modeller tercih etmeniz de fayda vardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder