5 Nisan 2018 Perşembe

Stor Perde Nasıl Alınır?

Stor Perde Nasıl Alınır?


Günümüzde özellikle kadınlar için ev dekorasyonu çok önemlidir. Bu dekorasyonun olmazsa olmalarından birisi ise perdedir. Genel olarak stor perde ürünleri, evlerde, ofislerde veya toplu yaşanılan yerlerde sıklıkla tercih edilen bir perde türüdür. Bu perde bulunduğu ortama hoş bir hava katmakta ve evleri görüntü olarak ta güzel bir hale getirmektedir. Bu sebeple güzel bir ortamda yaşamak isteyenler bu perdeyi gönül rahatlığı ile alabilirler.
Perde Çeşitleri Nelerdir?
Stor perde genel olarak alüminyum veya metal bir parça veya boru üzerine kumaş veya benzeri bir malzemenin zincir sistemi ile bir ruloya sarılması mekanizmasıyla çalışan sistemlere denilmektedir. Bu perdelerde kumaş sarkmaması ve gergin olması için bu perdelerin alt taraflarına lama adı verilen bir metal parça konulur.
Perdelerin Özellikleri Nelerdir?
Bu perdeler farklı desenlerde, farklı boyutlarda ve çeşitli renklerde olabilmektedirler. Piyasa da veya perde satan yerlerde genel olarak standart boyutlarda stor perde bulunmaktadır. Bu boyutlar ülkemizde perdenin eni 2 metre ile 3 metre olacak şekilde üretilmektedir. Bu perdelerde genel olarak pamuk ve polyester gibi kumaşlar kullanılmaktadır. Günümüzde Black-Out ismiyle bilinen bu yeni perde çeşitleri genel olarak plazalarda, işyerlerinde ve yatak odalarında sıklıkla tercih edilen perdelerdir. Üretilen bu perdeler arka kısımlarında, ışığa ve ısıya karşı dayanıklılık sağlayan plastik maddelerde bulundurmaktadırlar. Bu perdeler farklı alanlara montaj edilebilmektedirler. Bu perdeler, evlerde istenilen odalara göre montaj yerleri değişmekle birlikte genel olarak tavanlara, evin duvarlarına veya pencere üzerine montaj edilmektedirler.
Perde Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Bu perdeler, normal perdelerde güneş ve benzeri nedenlerle oluşabilecek renk değişiklikleri ve evin içine zararlı ışıkların girmesi gibi olumsuz etkileri ortadan kaldırmaktadır. Bu perdeler dayanıklı malzemelerden yapıldıkları için yıllarca eskimeden kullanılabilmektedir. Yapım aşamasında kırılganlığı önleyici maddeler kullanılması da bu perdeleri ekstra sağlam hale getirmektedir. Bu perde satış fiyatı olarak biraz pahalı olmakla beraber, sağlamlığı dolayısıyla uzun yıllar kullanılabildiğinden genellikle çokça tercih edilmektedir. Ülkemizde bu perdeleri üreten, işini ustalıkla ve yerli imkanlarla yapan birçok şirket bulunmaktadır. Bu perde ev eşyası satan her yerde veya perde satan yerlerde farklı desenlerde ve renklerde bulunmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder