30 Mart 2018 Cuma

Zebra Perde Sitemi Nasıl Çalışır?

Zebra Perde Sitemi Nasıl Çalışır?
Birinci sınıf polyester malzemeden üretilen ve stor perdelerden daha sonra imal edilerek onlara alternatif oluşturan perdelerdir. Çünkü stor perdelerin, eve ışık alınmak istendiği zaman sürekli olarak yukarı çekilmesi gerekir. Zebra perde hem açık hem koyu paralel kısımlardan oluştuğu için hem tül hem güneşlik işlevi görmektedir. Bu paralel kısımların biri tülden biri kumaştan oluşturulmuştur. Bu perdeler özellikle mutfakta, salonda ve evin diğer odalarında kullanılmaktadır.
Nasıl Çalışır?
Zebra perde çeşitleri iki katlı tasarlanmıştır, tül kısımlar üst üste geldiğinde arka taraftan gelen ışığın içeri girmesi sağlanmaktadır. Benzer şekilde kumaş kısımlar üst üste getirildiğinde güneş ışığının eve girmesi engellenir. Bu sayede günün her vaktinde farklı bir amaç için kullanım avantajı sunmaktadır. Bu perdeler iki katlı oldukları için arka katmanları perdenin monte edildiği çıtaya bağlı olarak çalışmaktadır. Yani bu perdeler yukarı aşağı hareket ettirilerek çalışmaktadır.
Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Zebra perde almadan önce pencere boyunu düzgün almak çok önemlidir. Pencere ölçüsü her zaman tavandan başlanarak hesaplanmalıdır. Pencere boyundan 20 cm fazla perde seçmek yararlı olacaktır. Pencerenin sağ ve sol kısımlarının ölçüsü de alındıktan sonra bu ölçülerden 10'ar cm fazla hesaplanarak perde almak, içerideki görüntünün dışarıya yansımasını büyük oranda engelleyecektir.
Avantajları Nelerdir?
Bu perdeler özellikle birinci kalite malzeme ve kumaştan üretilirler. Perde malzemelerinin OEKO-TEX® Standard 100 sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. En önemli özellikleri hiçbir zararlı veya kanserojen kimyasalı içermemesidir. Kesinlikle koku ve leke tutmazlar. Kolayca silinerek temizlenebilir. Temizlemek için nemli ve yumuşak bir bez veya sünger yeterli olacaktır. Makine ile yıkanması ve kurutma makinesi ile kurutulması önerilmemektedir.
Çeşitleri Nelerdir?
Bu perdeler düz beyaz, düz ekru, beyaz plise, ekru plise, bambu gri, pembe bambu, kahverengi, farklı tema içerikli tasarlanabilir. Mutfakta kullanılanlar daha canlı ve desenli iken yatak odasında kullanılacaklar koyu renkli tercih edilmelidir. Perdelerin tamamının kasası alüminyum olmalıdır. Kumaşlar ise 1. sınıf polyester seçilmelidir. Perde montajı için ürünü satan firmalar montaj şablonu ve aparatları gönderirler. Bu perdeler tavana ve kornişe rahatlıkla monte edilebilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder