9 Mart 2018 Cuma

Perdede Moda Akımı

Perdede Moda Akımı


Daha on yıl öncesine kadar insanlar tek tip perde kullanırlardı. Çünkü perdeler bir dekorasyon ürünü değil içeriyi göstermemesi gereke bir eşyaydı. Ancak son yıllarda perdelerde meydana gelen değişiklikler çok sevildi. Özellikle renklendirmeler ve farklı şekillerin kullanılması, perde konusundaki tabuları yıktı geçti. Söz konusu stor perde olduğunda da aynı beğeni katlanarak devam etti. Çünkü bu perdelerin hem kolay kullanılıyor olması hem de son derece şık bir görüntü oluşturması pek çok kadını bu perdeleri kullanmaya yönlendirdi.
Evin Her Odası İçin Bulmak Mümkün
Önceleri yalnızca salonlar ve işyerleri için üretilen stor perde çeşitleri şimdilerde her odaya göre hazırlanabiliyor. Çocuk odalarından mutfaklara kadar evin her alanında rahatlıkla kullanılabilen bu perdeler, çeşitli renk ve desenleri ile de oldukça sık tercih ediliyor. Üstelik çocuk odası için olanlar çizgi film ve masal kahramanları ile süsleniyor. Mutfak için olanlar da mavi, kırmızı, yeşil, pembe, beyaz, mint gibi çeşitli renklerde hazırlanabiliyor.
Kolay Kullanım ve Rahat Temizlik
Bir perdenin en büyük sıkıntısı temizlik ve ütüdür. Çünkü bu perdeleri yıkamak, kurutmak ve ütülemek uzun zaman alır. Ancak stor perde çeşitleri hem kolaylıkla temizlenebilme özelliğine sahip hem de asla ütü istemiyor. Hatta bu perdelerin kendi kendini temizleme özelliği olanları da mevcut. Diğerleri ise hafifi nemli bir bez yardımı ile kolaylıkla temizlenebiliyor. Ayrıca takılması da çok basittir. Demir bir donanıma geçirilen bu perdeler, korniş derdinden kurtarıyor.
Işığı Kolayca Kamufle Edebiliyor
Pek çok insan küçük bir gün ışığında dahi uyuyamaz. Aynı şekilde bebek ve çocuklar da ışıktan rahatsız olabilir. Bu tarz durumlarda kolaylıkla kullanılabilecek bu perdeler ışığı yeterli ölçüde kamufle edebiliyor. Yeterli derecede karanlık elde etmek için artık geceyi beklemeye gerek yok. Diğer kumaş perdelerde bulunmayan pek çok özellik bu perdelerde mevcuttur. Üzerinde kullanılan ışık geçirmez kumaşlar, gündür vakti dahi karanlık bir ortam olmasını sağlayabiliyor. Ayrıca asla içeriyi göstermiyor ve gölge de belli etmiyor. İstenir ise bu perdeleri klasik tül perdeler ile kombin yapmak ve bu şekilde kullanmak da mümkün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder