6 Haziran 2018 Çarşamba

Isı Yalıtımına Katkıda Bulunan Perde

Isı Yalıtımına Katkıda Bulunan Perde


Ev dekorasyonu denildiğinde tamamlayıcı materyallerden, unsurlardan biri perdelerdir. Perdeler hem dekorasyonu ihtişamla tamamlarken hem de önemli ihtiyaçları giderirler. Yani perde sadece salt görünüm için ya da salt ihtiyaç için değildir. Aynı zamanda güzelliğiyle de bir ihtiyacı gidermektedir.
Perdelerin amacı evleri yazın güneşin sıcaklığından korumaktır. Kışın ise amacı içerideki sıcağın dışarıya çıkmasına engel olmaktır. Aynı zamanda perdelerin bir diğer avantajı da içeriye güneş ışığı girmesini sağlarken, mahremiyeti örten bir kimliğe bürünmesidir.
Perdeler kullanıldığı yere, duruma, mekana göre şekillenirler. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanırlar ve zevkler doğrultusunda biçim alırlar. Bu şekilde de farklı renklere girerler. Perdeler bir bakıma evin yansımasıdır. Üreticiler her kullanıcının istek ve önerisine göre perde üretmektedirler.
Zamanla zevkler değişmeye başladığından dolayı teknolojiyle birlikte dekorasyon çeşitliliği ve malzemesi de değişmektedir. Perde modellerinde de bu değişiklik sıkça görülmektedir. Örneğin geçen sene ve bu sene revaçta olan perde yani zebra perde artık günlük hayatta yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu perdenin pek çok avantajı vardır. Kullanımı çok basittir. Malzemesine göre ısı yalıtımı açısından avantajlıdır. Ayrıca göze modern bir görüntü katmaktadır. Bu nedenle sıkça tercih edilir durumdadır.
Neden Tercih Edilir?
Bu perdenin kumaşında kaliteli malzemeler ve kumaşlar kullanıldığında ısı yalıtımına büyük katkısı bulunmaktadır. Yalıtım konusunda kişiye artı destek sağlamaktadır. Yine bu model perdeler modern ve tarz konsept dekorasyonunda hoş bir tamamlayıcı üründür. Ayrıca zebra perde ürünleri kullanılan camda güneşliğe ihtiyaç duyulmaz.
En Çok Nerelerde Kullanılır?
Genelde ofislerde, kafelerde, otellerde kullanılsa da günümüzde evlerde en çok kendisine yer verilmektedir. Aslında evin her odasında kullanılabilmektedir. Ancak mutfak ve yatak odasında kullanılması kullanılan perde kumaşına göre farklılık göstermektedir. Bu perdenin temizliği diğer tül perdelere, güneşliklere göre daha meşakkatlidir. Bu sebeple havalandırma ne kadar güçlü olursa olsun mutfakta kullanıldığında diğer odalara, salona göre daha çabuk kirlenmektedir. Bu sebeple silinebilen kumaşı olan bir zebra perde modeli tercih edilmelidir. Yatak odasında kullanılması da çok uygundur. Ama mahremiyet açısından bir problem teşkil edebildiğinden dolayı şeffaf olmayan bir model tercih edilirse sorun ortadan kalkar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder