25 Kasım 2017 Cumartesi

Stor Perde Hakkında Merak Edilen Her Şey

 
Stor Perde Hakkında Merak Edilen Her Şey
Çeşitleri
Mağazalarda 0 apreli polyester kumaş ile üretilmekte olan stor perde modelleri birçok rengarenk çeşitliliğe sahiptir. Bütün ana ve ara renklere sahip olup, birçok dekorasyonlar ile uyumlu soft ve canlı renklere de sahiptir.
Bir perde türü olarak birçok modele sahiptir. Ekonomik fiyatlı olan düz modelleri bulunmaktadır. Etek kısımları dalgalandırılmış kesime sahip modelleri, zikzak kesime sahip modelleri, etek kısımlarında pul ve boncuk bulunan modelleri gibi çok fazla modeli bulunmaktadır. Özellikle klasik bir dekorasyona sahip salonlar için etek kısımlarında dantel olan modele, modern dekorasyona sahip olan salonlar için ise kabartma veya baskı desenli birçok model barındırmaktadır.
Özellikleri
Isı ve ışığı kontrol altında tutarak enerji tasarrufu sağlaması, hem de kalın perde ve güneşlik olarak kullanılması sebebi ile ekonomik bir üründür.
Tek ve ikili mekanizma sistemi olarak üretilebilmektedir. Tek kat olarak üretilen perdeler mekanizma sistemine tek bir kumaşın sarılması ile üretilmektedir. Çift kat olarak üretilen perdeler ise ön ve arka kısmında iki zincirle hareket ettirilerek ve boyuna sarılarak 2 kumaş şeklinde üretilmektedir.
Kullanımı ve temizliği son derece basittir. Kenarlarında yer alan mandal kısımlarına basılarak çıkarılmakta ve kumaş boruyla birlikte sökülmektedir. Sökülen mekanizmalı stor perde  düz bir zemine serilerek kumaş bir halı yıkar gibi deterjan ve bol su ile fırçalanarak yıkanabilir. Kuruduktan sonra ise tekrar mekanizması ile birlikte yerine takılır.
Duvar ve cam kenarlarında herhangi bir alan işgal etmezler.
Kapalı bir ortama gün ışığının daha fazla yayılmasını sağlar.
Kullanım Alanları
Tür, desen, model ve renk anlamında oldukça fazla seçenekleri bulunan bu perde modeli, beklenen her tarzı pek çok alanda kolayca yansıtabilmektedir. Ortamın tarzına göre ev, iş yeri, ofis, hastane ve kurum gibi pek çok alanda kullanılabilmektedir. Klasik yapıdaki evlerde, klasik yapılardaki renk ve desene sahip perdeler kullanılmaktadır. Fakat iş yerleri veya ofislerde ise sade şıklıkta olan düz ve desensiz modeller kullanılmaktadır. Çok fazla sayıda çeşidi ve modeli bulunan bu perde tasarımları, her türlü kapalı alana rahat ve kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Stor perdeler ile ilgili daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret ediniz.

18 Kasım 2017 Cumartesi

Zebra Perde Hakkında Herşey

Zebra Perde Hakkında Herşey
Zebra perde modeli olarak ismini görünüşünden alan, stor perde grubunda yer alan çizgili bir perde modelidir. Gece ve gündüz her zaman içerisinde kullanılabilmekte olup son dönemlerin en şık ve en gösterişli modellerindendir.
Çeşitleri Nelerdir?
Şık görünümlü ve kullanımı gayet kolay olan perdeler arasında yer alan bu tür perdeler birçok renk ve desen seçeneklerine sahiptir. Perde modeli olarak bizlere tekstil tasarımcılarının en önemli armağanıdır. Günümüz zamanında bir icat niteliğine sahiptir.
Zebra perde modellerinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bambu model, Jakarlı model ve Piliseli model perdeler ilk örnek verilecek modellerindendir. Bambu modeli isminden anlaşıldığı gibi üst yapısı bambu yapısını andırmaktadır. Jakarlı model ise üzerinde simli bir yapıya sahiptir. Simler bu sebeple etrafına ışıltılı bir görünüş verirken perdeye kalite ve desen katmaktadır. Piliseli model perde ise çok sık dokunmuş çift katlı bir perde modelidir. Sık dokusu ile yukarıdan aşağıya doğru aktarılmış güzel bir görüntü oluşturmaktadır.
Özellikleri Nelerdir?
Bu tarz perdeler işlevselliği ve görüntüsü bakımından birçok özelliği bir arada barındırmaktadır. Bu özelliklerden bazıları şunlardır:
 
Kalın ve ince dokuya sahip kumaşların şerit biçiminde kesilerek birleştirilmesi ile meydana gelmekte ve çift katlı olarak yapılmaktadır.
Dekoratif olarak görüntü sağlayan perde modeli olmasının yanında yoğun bir tül görüntüsü oluşturmaz.
Bulunduğu ortamı ferah ve geniş gösterir.
 
Hem tül hem de perde olarak görevini yerine getirir.
 
Güneşe son derece dayanıklı, ince ve kaliteli polyester kumaş malzemesinden yapılmaktadır.
Modern, klasik gibi tüm dekorasyonlar ile uyumlu renk ve desen seçeneklerine sahiptir.
Fon perdeler ile birlikte kullanılabilmektedir.
 
Mekanizmalı perdeler arasında yer alan zebra perde çeşitleri 3 biçimde açılıp kapanma özelliği barındırmaktadır. Tam kapanması durumunda güneşlik veya perde görevini, yarım kapatıldığında tül perde görevini gerçekleştirmekte tam açıldığında ise ısı ve ışığı tamamen ortama çekmektedir. Bu özelliği ile enerji tasarrufu da sağlamaktadır.
 
Temizliği son derece kolaydır. Kolonyalı bir mendil ile rahatlıkla silinebilir. Ayrıca üst duvara montajı olan kutuya geçen çıtaları sökülür ve düz bir zemine serilip fırça ve temizlik malzemeleri ile rahatlıkla temizlenebilir.
Kullanım Alanları Nelerdir?
Bu tür perdeler model ve tasarımsal olarak son zamanlarda evlerde, iş yerlerinde ve ofislerde kullanılmaktadır. İş yerlerinde sıklıkla kullanılan bu perdeler kullanım kolaylığından dolayı tercih edilmekte olup ayrıca iş yerlerine resmiyet ve kibarlık katmaktadır. Evlerde ise küçük bir odada bile fon perde, güneşlik ve tül perde gibi perdelerin tamamının işlevini yerine getirerek ortama şık bir görünüm katmaktadır.
 

9 Kasım 2017 Perşembe

Stor Perde Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Stor Perde Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Stor perde
, özel bir tekstil ürünü kumaştan oluşan malzemenin sabitleştirilmiş alüminyum boru üzerine zincirle 360 derece dönebilen bir mekanizma ile aşağı ve yukarı indirilerek ışığın ortama girmesini engelleyen ya da serbest bırakan sisteme denir. Motorla çalışan uzaktan kumandalı çeşitlerinde de kumanda vasıtasıyla perdenin aşağı ve yukarı ettirilmesi sağlanarak kumaşın rulo üzerine sarılması sağlanmaktadır.
Perdenin Kullanım alanları
Otellerde, evlerin salonlarında, yatak odalarında, çalışma odalarında, ofislerin çalışma odalarında ortama derinlik katan bir aksesuardır. Bu perdeleri kullanım yerlerine ve kişilerin zevk ve renklerine bağlı olarak farklı tür ve yapıdadır. Zebra perde, kumaş perde, ahşap perde gibi türleri bulunmaktadır.
Perdenin Özellikleri
Perde kullanım amaçlarına ve mekânın dekorasyonuna göre şekillenmektedir. Bu perde polyester kumaş, coton kumaş ve black-out kumaşlardan oluşmaktadır. Özellikle ışığı geçirme oranı sıfır düzeyinde olan yapısındaki siyah iplik dokumaları bulunan black-out kumaşlı perdeler yatak odalarında güneşin girmesini engellemek maksadıyla sıklıkla kullanılmaktadır.
Perdenin Kullanım Faydaları
Evlerde, işyerlerinde ve ofislerde sıklıkla kullanılan bu perdeler temizlik konusunda büyük avantajlar sağlamaktadır. Ev perde temizliği sürekli bakım gerektiren bir uğraştır. Yıkanması, ütülenmesi zaman ve enerji gerektirmektedir. Bu çeşit perdelerin imal edildiği malzemelerin yapısı ve temizliğindeki kolaylık nedeniyle ev hanımlarına büyük avantajlar sağlamaktadır. Çay ya da kahve dökülmesi, kalem lekelerinin oluşması gibi nedenlerle kirlendiğinde yıkama ütüleme sorunu olmaksızın kolayca temizlenme yapılabilmektedir.

Söz konusu perdenin bir türü olan zebra perde de kullanıcılara avantajlı durumlar sunmaktadır. Bir tarafı sık dokunmuş diğer tarafı sade bırakılmış çizgili kumaş yapısında olan zebra perdeler hem tül hem de güneşlik perdenin tek bir perde de birleştirilmesini sağlamakta ve maddi ve enerji kaybını önlemiş olmaktadır. Bambu malzemeden üretilen ahşap stor perde türleri ise bulundukları mekana modern bir çizgi katarken güneş ışınlarının istenmediği yaz aylarında sıfır ışık geçirmezlik ile ortama serin bir hava katmaktadır. Store perdelerin diğer bir türü olan Screen stor perde, güneş kırıcı perde olarak da bilinen bu perde güneş ışınlarının odaya girmesinde yumuşatma fonksiyonu görürler. Bu sayede güneş ışınlarının zararlı, kavurucu ışınları store perde kumaşında absorbe edilmekte ve ortama süzülmüş ışın verilmektedir. Bu perdenin önemi ihtiyaç duyulan güneş ışının süzülerek alınması, dış mekandan bilgisayar, tv ekranları gibi yüzeylere düşerek parlamaya neden olan durumların bu perdelerde gerçekleşmemesinde ortaya çıkmaktadır. 

3 Kasım 2017 Cuma

Neden Zebra Perde?

Neden Zebra Perde?

 
Ev hanımların en büyük dertlerinden birisi de şüphesiz ev işleridir. Ne kadar hayatı kolaylaştırmak adına yapılan makineler olsa da titiz hanımlar mutlaka her işin sonunda mükemmel sonuç bekler. Geçmiş yıllarda boynunuz ağrıyarak metrelerce astığınız tül perdelerin yerini günümüzde stor perde özellikli perdeler almıştır. Oldukça avantaja sahip bu perdeler her ev hanımının favorileri arasına yerleşmiştir. Perdenin kornejden indirilmesi yıkanması ve tekrar takılması oldukça zahmetli bir iş iken günümüzde iki tık ile sökülüp takılan stor perdeler kullanım açısından oldukça pratiktir. Stor perdeler arasında tül derdini tamamen ortadan kaldıran özellikteki bu perdeler son dönemlerde oldukça favoridir. Ev kurmaya hazırlıkları yapan çiftlerin ya da evinin dekorasyonunu değiştiren ev hanımların ilk tercihleri zebra perde çeşitleri olmaktadır. Birbirine uyumlu iki rengin pararel bir şekilde tasarlandığı bu perdeler kullanım açısından da birçok avantaja sahiptir.

Kullanım açısından avantajları nelerdir?

Öncelikle her ortama, mobilya ve aksesuarlara uyum sağlayan perdelerdir.
Kolay temizlenebilir özelliğe sahiptir.
Pratik şekilde sökülüp kolay şekilde takılır.
Bulunduğu ortama sade ve şıklığı rahatlıkla hissettirebilir.
Sabah kalktığınızda güneş ışınlarının evinize girmesini isterseniz açık renkli kısmı yukarı aşağı hareketle açabilirken güneş ışınlarını istemediğinizde de koyu renkli kısmı tercih edebilirsiniz.
Çok fonksiyonlu kullanabileceğiniz zebra perde hem tül hemde güneşlik görevini size pratik bir şekilde sunar.
İçerdeki ısıyı dışarıya dışardaki soğuk havayı da içeriye almayan özelliğe sahiptir. Kaliteli kumaş tercih ederseniz ısınma giderinize büyük ölçüde fayda sağlamış olursunuz.

Bu tip perdelerin temizliği nasıl yapılmalıdır?

Herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan çıkarabileceğiniz bu perdeleri yumuşak bir sünger yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz. Daha kolay kirlerinin çıkması açısından dökeceğiniz az miktar deterjan ile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Ilık su ile durulayıp çamaşır ipine asmanız yeterlidir. Kuruduktan sonra da korneje takılmış kısımlara iki tık yaparak takabilirsiniz.

Zebra perde alırken nelere dikkat edilmelidir?

Stor perde özellikli birçok çeşit söz konusu olacağından ihtiyacınız doğrultusunda bir seçim yapmalısınız. Eğer sadece stor perde kullanacaksanız hem tül perde hem de güneşlik görevini yapan özellikte modelleri tercih etmelisiniz. Ölçüsünü aldırırken doğru ve kaliteli kumaş olmasına da dikkat etmelisiniz.