18 Kasım 2017 Cumartesi

Zebra Perde Hakkında Herşey

Zebra Perde Hakkında Herşey
Zebra perde modeli olarak ismini görünüşünden alan, stor perde grubunda yer alan çizgili bir perde modelidir. Gece ve gündüz her zaman içerisinde kullanılabilmekte olup son dönemlerin en şık ve en gösterişli modellerindendir.
Çeşitleri Nelerdir?
Şık görünümlü ve kullanımı gayet kolay olan perdeler arasında yer alan bu tür perdeler birçok renk ve desen seçeneklerine sahiptir. Perde modeli olarak bizlere tekstil tasarımcılarının en önemli armağanıdır. Günümüz zamanında bir icat niteliğine sahiptir.
Zebra perde modellerinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bambu model, Jakarlı model ve Piliseli model perdeler ilk örnek verilecek modellerindendir. Bambu modeli isminden anlaşıldığı gibi üst yapısı bambu yapısını andırmaktadır. Jakarlı model ise üzerinde simli bir yapıya sahiptir. Simler bu sebeple etrafına ışıltılı bir görünüş verirken perdeye kalite ve desen katmaktadır. Piliseli model perde ise çok sık dokunmuş çift katlı bir perde modelidir. Sık dokusu ile yukarıdan aşağıya doğru aktarılmış güzel bir görüntü oluşturmaktadır.
Özellikleri Nelerdir?
Bu tarz perdeler işlevselliği ve görüntüsü bakımından birçok özelliği bir arada barındırmaktadır. Bu özelliklerden bazıları şunlardır:
 
Kalın ve ince dokuya sahip kumaşların şerit biçiminde kesilerek birleştirilmesi ile meydana gelmekte ve çift katlı olarak yapılmaktadır.
Dekoratif olarak görüntü sağlayan perde modeli olmasının yanında yoğun bir tül görüntüsü oluşturmaz.
Bulunduğu ortamı ferah ve geniş gösterir.
 
Hem tül hem de perde olarak görevini yerine getirir.
 
Güneşe son derece dayanıklı, ince ve kaliteli polyester kumaş malzemesinden yapılmaktadır.
Modern, klasik gibi tüm dekorasyonlar ile uyumlu renk ve desen seçeneklerine sahiptir.
Fon perdeler ile birlikte kullanılabilmektedir.
 
Mekanizmalı perdeler arasında yer alan zebra perde çeşitleri 3 biçimde açılıp kapanma özelliği barındırmaktadır. Tam kapanması durumunda güneşlik veya perde görevini, yarım kapatıldığında tül perde görevini gerçekleştirmekte tam açıldığında ise ısı ve ışığı tamamen ortama çekmektedir. Bu özelliği ile enerji tasarrufu da sağlamaktadır.
 
Temizliği son derece kolaydır. Kolonyalı bir mendil ile rahatlıkla silinebilir. Ayrıca üst duvara montajı olan kutuya geçen çıtaları sökülür ve düz bir zemine serilip fırça ve temizlik malzemeleri ile rahatlıkla temizlenebilir.
Kullanım Alanları Nelerdir?
Bu tür perdeler model ve tasarımsal olarak son zamanlarda evlerde, iş yerlerinde ve ofislerde kullanılmaktadır. İş yerlerinde sıklıkla kullanılan bu perdeler kullanım kolaylığından dolayı tercih edilmekte olup ayrıca iş yerlerine resmiyet ve kibarlık katmaktadır. Evlerde ise küçük bir odada bile fon perde, güneşlik ve tül perde gibi perdelerin tamamının işlevini yerine getirerek ortama şık bir görünüm katmaktadır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder