3 Kasım 2017 Cuma

Neden Zebra Perde?

Neden Zebra Perde?

 
Ev hanımların en büyük dertlerinden birisi de şüphesiz ev işleridir. Ne kadar hayatı kolaylaştırmak adına yapılan makineler olsa da titiz hanımlar mutlaka her işin sonunda mükemmel sonuç bekler. Geçmiş yıllarda boynunuz ağrıyarak metrelerce astığınız tül perdelerin yerini günümüzde stor perde özellikli perdeler almıştır. Oldukça avantaja sahip bu perdeler her ev hanımının favorileri arasına yerleşmiştir. Perdenin kornejden indirilmesi yıkanması ve tekrar takılması oldukça zahmetli bir iş iken günümüzde iki tık ile sökülüp takılan stor perdeler kullanım açısından oldukça pratiktir. Stor perdeler arasında tül derdini tamamen ortadan kaldıran özellikteki bu perdeler son dönemlerde oldukça favoridir. Ev kurmaya hazırlıkları yapan çiftlerin ya da evinin dekorasyonunu değiştiren ev hanımların ilk tercihleri zebra perde çeşitleri olmaktadır. Birbirine uyumlu iki rengin pararel bir şekilde tasarlandığı bu perdeler kullanım açısından da birçok avantaja sahiptir.

Kullanım açısından avantajları nelerdir?

Öncelikle her ortama, mobilya ve aksesuarlara uyum sağlayan perdelerdir.
Kolay temizlenebilir özelliğe sahiptir.
Pratik şekilde sökülüp kolay şekilde takılır.
Bulunduğu ortama sade ve şıklığı rahatlıkla hissettirebilir.
Sabah kalktığınızda güneş ışınlarının evinize girmesini isterseniz açık renkli kısmı yukarı aşağı hareketle açabilirken güneş ışınlarını istemediğinizde de koyu renkli kısmı tercih edebilirsiniz.
Çok fonksiyonlu kullanabileceğiniz zebra perde hem tül hemde güneşlik görevini size pratik bir şekilde sunar.
İçerdeki ısıyı dışarıya dışardaki soğuk havayı da içeriye almayan özelliğe sahiptir. Kaliteli kumaş tercih ederseniz ısınma giderinize büyük ölçüde fayda sağlamış olursunuz.

Bu tip perdelerin temizliği nasıl yapılmalıdır?

Herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan çıkarabileceğiniz bu perdeleri yumuşak bir sünger yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz. Daha kolay kirlerinin çıkması açısından dökeceğiniz az miktar deterjan ile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Ilık su ile durulayıp çamaşır ipine asmanız yeterlidir. Kuruduktan sonra da korneje takılmış kısımlara iki tık yaparak takabilirsiniz.

Zebra perde alırken nelere dikkat edilmelidir?

Stor perde özellikli birçok çeşit söz konusu olacağından ihtiyacınız doğrultusunda bir seçim yapmalısınız. Eğer sadece stor perde kullanacaksanız hem tül perde hem de güneşlik görevini yapan özellikte modelleri tercih etmelisiniz. Ölçüsünü aldırırken doğru ve kaliteli kumaş olmasına da dikkat etmelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder