9 Kasım 2017 Perşembe

Stor Perde Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Stor Perde Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Stor perde
, özel bir tekstil ürünü kumaştan oluşan malzemenin sabitleştirilmiş alüminyum boru üzerine zincirle 360 derece dönebilen bir mekanizma ile aşağı ve yukarı indirilerek ışığın ortama girmesini engelleyen ya da serbest bırakan sisteme denir. Motorla çalışan uzaktan kumandalı çeşitlerinde de kumanda vasıtasıyla perdenin aşağı ve yukarı ettirilmesi sağlanarak kumaşın rulo üzerine sarılması sağlanmaktadır.
Perdenin Kullanım alanları
Otellerde, evlerin salonlarında, yatak odalarında, çalışma odalarında, ofislerin çalışma odalarında ortama derinlik katan bir aksesuardır. Bu perdeleri kullanım yerlerine ve kişilerin zevk ve renklerine bağlı olarak farklı tür ve yapıdadır. Zebra perde, kumaş perde, ahşap perde gibi türleri bulunmaktadır.
Perdenin Özellikleri
Perde kullanım amaçlarına ve mekânın dekorasyonuna göre şekillenmektedir. Bu perde polyester kumaş, coton kumaş ve black-out kumaşlardan oluşmaktadır. Özellikle ışığı geçirme oranı sıfır düzeyinde olan yapısındaki siyah iplik dokumaları bulunan black-out kumaşlı perdeler yatak odalarında güneşin girmesini engellemek maksadıyla sıklıkla kullanılmaktadır.
Perdenin Kullanım Faydaları
Evlerde, işyerlerinde ve ofislerde sıklıkla kullanılan bu perdeler temizlik konusunda büyük avantajlar sağlamaktadır. Ev perde temizliği sürekli bakım gerektiren bir uğraştır. Yıkanması, ütülenmesi zaman ve enerji gerektirmektedir. Bu çeşit perdelerin imal edildiği malzemelerin yapısı ve temizliğindeki kolaylık nedeniyle ev hanımlarına büyük avantajlar sağlamaktadır. Çay ya da kahve dökülmesi, kalem lekelerinin oluşması gibi nedenlerle kirlendiğinde yıkama ütüleme sorunu olmaksızın kolayca temizlenme yapılabilmektedir.

Söz konusu perdenin bir türü olan zebra perde de kullanıcılara avantajlı durumlar sunmaktadır. Bir tarafı sık dokunmuş diğer tarafı sade bırakılmış çizgili kumaş yapısında olan zebra perdeler hem tül hem de güneşlik perdenin tek bir perde de birleştirilmesini sağlamakta ve maddi ve enerji kaybını önlemiş olmaktadır. Bambu malzemeden üretilen ahşap stor perde türleri ise bulundukları mekana modern bir çizgi katarken güneş ışınlarının istenmediği yaz aylarında sıfır ışık geçirmezlik ile ortama serin bir hava katmaktadır. Store perdelerin diğer bir türü olan Screen stor perde, güneş kırıcı perde olarak da bilinen bu perde güneş ışınlarının odaya girmesinde yumuşatma fonksiyonu görürler. Bu sayede güneş ışınlarının zararlı, kavurucu ışınları store perde kumaşında absorbe edilmekte ve ortama süzülmüş ışın verilmektedir. Bu perdenin önemi ihtiyaç duyulan güneş ışının süzülerek alınması, dış mekandan bilgisayar, tv ekranları gibi yüzeylere düşerek parlamaya neden olan durumların bu perdelerde gerçekleşmemesinde ortaya çıkmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder