28 Aralık 2017 Perşembe

Perdede Kalite

Perdede Kalite

Pratiklik, kolay temizlenme özelliği ve estetik tasarım özellikleri, ürünümüzün en önemli detaylarıdır. Duvar renkleri, halı rengi, mobilya rengi ve diğer aksesuarların rengi, zebra perde ürünümüzün özellikleriyle birebir uyuşmalıdır. Nem, sıcaklık ve diğer özellikler, bu ürünün deforme olmasını engellemektedir. Birinci sınıf perde kategorisinde değerlendirilen ve en güzel mekanlar için tercih edilen ürünümüz, her yıl yeni model ve renklerle satışa sunulmaktadır.
Kullanımı Kolay
Kullanım özellikleri çok kolay olan bu ürünler, pencerenin hemen üst kısmına monte edilmektedir. Tamburun monte edileceği aparat, öncelikle monte edilmektedir. Bu parçanın sağlam olması çok önemlidir. Bütün yük bu parçaya binmektedir. Daha sonra zebra perde tamburu, bu parçaya monte edilmektedir. Ürün, bu parça üzerinde rahatlıkla dönmektedir. Tambura sarılı perde çift katlıdır ve arada ince bir çubuk vardır. Bu çubuk, perdenin dengesini sağlamaktadır. İki renkli olan bu perdelerde, iki renk üst üste gelince, perde açılmış oluyor. Farklı renkler üst üste gelince de perdenin görüş alanı ortadan kalkıyor. İki renk üst üste gelince, aynı zamanda tül perde özelliklerine de kavuşmaktadır. Dışarıyı siz görüyorsunuz fakat dışarıdan bakıldığında içerisi görünmüyor. Bu özelliği ile hem perde, hem de tül perde özelliklerini bir arada bulunduruyor.
Perdede Yeni Moda

Etkileyici renk ve tasarımlarıyla üretilen bu üründe, sade iki renk uygulamasının yanı sıra, resimli uygulamalar da bulunmaktadır. Bu resimler ve desenler, oldukça etkili bir şekilde hazırlanmıştır. Büyük salonlarda ve toplantı merkezlerinde de tercih edilen bu perdeler, etkileyici dekor çalışmalarının baş rol oyuncusudur. Perdesiz hiç bir dekor tamamlanmış sayılmaz. Bu nedenle, zebra perde çeşitleri, istediğiniz etkileyici dekor çalışmalarında kullanabilirsiniz. Dijital baskı özellikleriyle üretilen bu ürünlerin boyaları, uzun yıllar dayanmaktadır. Silinme, nem, sıcak ve soğuk hava seçenekleri, bu ürünlerin desen çalışmalarına her hangi bir zarar getirmemektedir. Eski perdelerde meydana gelen sıkıntıların hiç biri, bu ürünlerde meydana gelmemektedir. Bu nedenle, yeni perde modası kategorisinde ilk sırayı almaktadır. Yeni perde kategorisinde en çok tercih edilen ürünler içerisinde birinci sırada yer alan bu ürünü, kargo olanaklarıyla sipariş edebilirsiniz. 

21 Aralık 2017 Perşembe

Stor Perde Detayları

Stor Perde Detayları

Stor perde
, bir mekanizmaya bağlı olarak, istenile renk ve çeşitte kumaşın ince borulara sarılarak yukarı aşağı hareket ettirmesi ile çalışan, ev ve ya iş yerleri açısından kullanım ve temizlik kolaylığı nedeniyle çokça tercih edilen bir perde/tül çeşididir. Perde, kullanım kolaylığı ve şıklığı ile yaşam ya da çalışma alanınızda, şık bir görünüm sağlamanıza yardımcı olacak önemli tamamlayıcı dekor unsurlarından biridir. Mekanizmasının korniş üstüne ya da tavan monte edilmesi mümkündür. İstenirse üstü kapatıla da bilir. Mekanizma, manuel çalıştığı gibi uzaktan kumandalı sistemleri de mevcuttur. Klasik bir güneşlik ile beraber kullanılabileceği gibi farklı kombinasyonlarla da kullanılabilir.
Stor Perde Çeşitleri
Renk ve dekorasyon tarzına göre pek çok modelden bahsedilebilir. Tül çeşitlerinin hemen hemen hepsi mekanizmaya uygulanabilir. Ancak, tülün düz durması ve boruya rahat geçirilmesi için kumaş üzerine özel bir işlem uygulanır. Tülün alt eteklerine lama profili vardır. Bu nedenle, tülün bu işleme ve ağrılığa uygun olması önemlidir. Perdecilerde stora uygun kumaş çeşitleri oldukça geniş bir yelpaze sunmaktadır. En uygun olanını seçmek için bir profesyonel görüşü almak, ileriki zamanda yaşanacak yıpranmaları önleyecektir.
Simli, drapeli, işlemeli, tema baskılı, manzara baskılı, çeşitli renklerde ve ışık geçirmeyen ya da güneşlikle kombin edilebilecek pek çok türünden bahsetmek mümkündür.
Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stor perde modelleri, gergin ya da istediğiniz oranda katlı duruşuyla zevkle dekore edilmiş ev ve iş yerlerinin vazgeçilmez tamamlayıcı parçasıdır. Temizliği ise tercih edilmesinin diğer nedenlerinden biridir. Genel yaygın inanışın aksine, mekanizmadan ayırmak, borulardan çıkarmak çok karmaşık bir işlem değildir. Dikkat edilmesi gereken nokta, sökerken yaptığınız işlemin tam aksini takarken uygulamayı unutmamaktır.
Kumaşın türü uygun ise, elektrik süpürgesinin mink ağzı ile düşük devirde tozu alınıp, ılık sabunlu bir bezle silinmesi yeterli olacaktır. Bu işlemi, keten ve ya polyester kumaş türlerine uygulanabilir.

Tülü mekanizmasından sıralamayı unutmadan çıkardıktan sonra, ıslak zemine yatırarak ılık suyla yıkayabilir, perdecinizin önerisine uygun olarak, otomatik makinada uygun deterjan ve ısıda yıka işlemini yapabilirsiniz. Kumaşa uygulanan işlem sayesinde, temizlik talimatına uyulduğu sürece ütüleme istemeyecektir.

14 Aralık 2017 Perşembe

Zebra Perde Nedir? Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Zebra Perde Nedir? Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Son zamanlarda ev dekorasyon modasının hızla gelişmesi üretici firmaları da yaratıcı fikirler üretmeye zorlamaktadır. Bu yaratıcı fikirlerden biri de zebra perdeler olarak karşımıza çıkar. Bu perdeler hemen her evde görmeye alıştığımız stor perdelerin biraz daha kullanışlı hale getirilmiş şekli olarak karşımıza çıkar.
Stor perdeler ilk çıktığında insanlar tarafından büyük ilgi gördü. Çünkü şık duruşunun yanı sıra küçük bir çarka benzeyen mekanizmasıyla tek seferde perdeyi açma ve kapama kolaylığını sunuyordu. Zamanla stor perdelerin değişik desenlerle bezenmiş ve şıklıkta yarışan tasarımları ortaya çıktı. Fakat bu perdelerin açıldığı zaman camda başka perde olmadığı için mekanın içini tamamen göstermesi bir süre sonra insanları farklı arayışlara itti. Bu arayışlar zebra perde modellerinin doğuşunu sağladı.
Özellikleri
Bu perdeler bir kalın, içini göstermeyen çizgiden ve bir de ince, tül gibi içini gösteren çizgiden oluşan tarzda tasarlanmıştır. Bu çizgiler zebraların çizgilerini hatırlattığı için bu perdeye zebra perde ismi verilmiştir.
Kullanım Şekli
Gündüzleri perdenin tül şeklinde olan çizgileri açılarak mekana ışık girmesi ve dışarının görünmesi sağlanır. Geceleri ise perdenin kalın olan çizgileri açılarak mekanın dışarıdan görünmesi engellenir. Bu işlem perdenin kenarındaki çarklı ip sistemi ile kolayca yapılır. Böylelikle tek bir perde kullanılarak hem tül hem de güneşlik perdelerin üstlendiği görev yerine getirilmiş olur. Bu yönüyle daha ekonomik ve daha rahat bir kullanım sağlar.
Kullanım Alanları
Bu tarzdaki perdeler her ortam için uygun olan perdelerdir. Ancak tek bir parçadan oluşması yönüyle daha çok ofislerde ve çocuk odalarında tercih edilmektedir. Bu durumu göz önünde bulunduran üretici firmalar da ürün çeşitliliğini buna göre oluşturmuşlardır. Bu perdelerin hemen her rengini bulmak mümkündür. Ayrıca çocuk odaları için çeşitli karakter baskılarının bulunduğu perdeler veya mutfak için yine ortama uygun resimlerle süslenmiş perdeler mevcuttur.
Temizliği

Bu tür perdelerin kendilerine özgü bir aksamı vardır. Bu aksam perdenin takıldığı yerden kolayca çıkarılıp yeniden yerine takılabilir. Perdelerin temizliği yapılırken de bu aksamdan sökülüp çıkarılan perdeler tıpkı bir halı gibi bir yere serilerek yıkanır ve kurutulur. Daha sonra da tekrar yerine monte edilir. 

Zebra perdeler hakkında daha detaylı bilgi almak için armoniperde.com.tr adresinin ziyaret ediniz

8 Aralık 2017 Cuma

Stor Perde Nerelerde Kullanılır Ve Uygulaması Nasıldır?

Stor Perde Nerelerde Kullanılır Ve Uygulaması Nasıldır?

Son zamanlarda sıkça tercih edilen stor perde türleri diğer perdelerden farklı olarak özel bir kumaşla hazırlanan ve bir mekanizma sayesinde üstte bulunan alüminyum boruya sarılı kumaşın aşağı yukarı yönde hareketlerle kullanılmasını sağlayan bir perde türüdür. Kumaşın gergin durması amacıyla alt kısmında bir lama profili bulunur. Verilen ölçüye göre hazırlanan bu perdelerin eni kumaş çeşitlerine göre de farklılık göstermekle birlikte genelde 200 cm, 240 cm ve ya 300 cm olabilir. Pek çok sayıda desen, renk ve doku çeşitliliğine sahiptir. Perdede kullanılacak kumaşlar isteğe göre farklı şekillerde kesilebilir. En sık kullanılan kumaş çeşitleri ise keten, polyester, pamuk ve şantuktur.
Nerelerde Kullanılır?
Üretiminde kullanılan farklı kumaş türlerine göre kullanım alanları değişiklik gösterir. Koton ve polyester tarzı kumaşlar her alanda kullanım olanağı sağlarken black-out olarak da adlandırılan karartma kumaşlar genellikle iş yerlerinde, toplantı salonlarında ve ya evlerin yatak odalarında tercih edilir. Karartma kumaşların asıl özelliği arkasının PVC kaplı olması ve ışığa karşı geçirgenliğinin sıfır olmasıdır. İyi bir kalite sınıfından seçilmesi gereken karartma kumaşları öyle seçildiği takdirde güneşten etkilenmezler.
Uygulaması Nasıldır?
Tavana, duvara ya da istenilen bir doğrama üzerine montajı yapılabilen stor perde mutlaka özenle takılmalıdır. Montajının uygulanacağı zemin önemlidir. Alçıpan ve eğimli camlarda montajı uygulanırken özellikle dikkat edilmelidir.
Özellikleri Nelerdir?
Kullanılan kumaşların ham kumaş olmaması yönüyle diğer perdelerden ayrılan stor perde kumaşı sertleştirici ve kırılganlığı önleyici bir takım özel işlemlerden geçer. Uygulanan bu işlemin asıl amacı perdenin sarıldığı mekanizma borusunda kumaşın sağa sola kaymasını önlemektir. Yapılan işlem sayesinde kumaşın kenarlarındaki kırılmalar ve sökülmeler en aza indirilir. Temizliği ve bakımı kolay olan bu perdeler; çay, kahve, kalem gibi lekelenmelere maruz kalmadığı sürece kolay kolay kirlenmez. Nemli bir bezle temizliği yapılabileceği gibi düşük güçte çalışan süpürgeyle de tozlarını almak mümkündür. Kullanılan kumaş türündeki pamuk miktarına bağlı olarak mutfak deterjanı yardımıyla hafif lekeleri temizlemek kolaydır. Perdenin sökülmesi halinde düz bir alana serilerek yıkama işlemi yapılabilir. Ancak yıkama işlemi sadece polyester ve güneş geçiren kumaşlar için mümkündür. Keten, pamuklu ve karartma kumaşlar yıkayarak temizleme işlemi için elverişli değildir.


2 Aralık 2017 Cumartesi

Zebra Perdeler Temizliği Ve Uzun Ömürlü Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Zebra Perdeler Temizliği Ve Uzun Ömürlü Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Zebra perde temizliği nasıl yapılmalıdır?

Hareketli perdeler olarak da adlandırılabilen zebra perdeler son zamanların en çok tercih edilen perdelerinden biridir. Kullanım rahatlığı açısından artık evin birçok alanında kullanılmaktadır. Evin hemen hemen her alanında kullanılabilir. Hangi alanda kullanırsanız kullanın temizliği hep aynı şekilde yapılmaktadır. En üst teknoloji ve kalitede satışa sunulan bu perdelerin tercih edilmelerine sebep en önemli özelliklerinden biri temizlenmesinin çok basit olmasıdır. Bu perdeler kullanıldığı malzemenin kalitesine göre kullanım ömrü biçmektedir fakat iyi bir kullanımda bu ömrü tabi ki de daha da uzatabilmek mümkün.
Zebra perde temizliği için, perdenizi yıkamak istediğinizde monte edilen yerlerinden yavaşça hareket ettirerek çıkarabilir ve uygun bir yere açık vaziyette koyarak üzerini yıkayabilirsiniz. Yıkama esnasında perdeler için özel üretilmiş deterjanları tercih etmeniz temizliği daha da kolaylaştıracaktır. Fakat çamaşır suyu veya daha başka keskin deterjanlar kullanılması tavsiye edilmez. Renk bozukluğundan, delinmelere ve yanmalara kadar çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Yıkama esnasında yumuşak bir sünger ya da bez kullanabilirsiniz. Yumuşak dişli bir fırça kullanılması da hoş görülebilir fakat sert fırçalar perde de onarılmaz bozukluklara yol açabilir. Temizleme işleminden sonra fazla olan suyunu atmasının ardından nemli bir şekilde rahatlıkla perdeyi asabilirsiniz. Yıkama işleminden hiçbir şekilde buruşma bozulma gibi görüntü bozuklukları yaşamayacağınız bu perdeler her alanda sizlere rahatlık sağlayacak gece ve gündüz de kullanılması ile ekonomik bir seçim haline gelecektir. Farklı tasarımları ile göz dolduran bu perdeleri satın alırken satıcı tarafından önerilen sıcaklıkta yıkamak kullanım ömrünü daha da uzamasını sağlayacaktır.

Zebra perde bozulur mu?


Zebra perde çeşitleri , elektronik bir sistemde hareket etmediği için bozulma yaşamak çok düşük bir ihtimaldir. Fakat sürekli olarak hareket ettirilen bazı perdelerin askılarında sıkışma, kopma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu tür sorunlar tamiri kolay problemlerdir ve satıcı ile görüşerek tamiratını sağlayabilirsiniz. Çeşitli kopma yırtılma gibi durumlarda ise tamamen satıcının alıcıya sunduğu fırsatlar ve ayrıcalıklar ile ilgilidir. Satıcı tarafından değişim ya da yenileme sağlanabilir. Yırtılma ve sökülme gibi durumların dışında hareket mekanizmasının bozulması düşük bir ihtimal olsa bile yapımı ve tamiri kolay işlemlerdir.