21 Aralık 2017 Perşembe

Stor Perde Detayları

Stor Perde Detayları

Stor perde
, bir mekanizmaya bağlı olarak, istenile renk ve çeşitte kumaşın ince borulara sarılarak yukarı aşağı hareket ettirmesi ile çalışan, ev ve ya iş yerleri açısından kullanım ve temizlik kolaylığı nedeniyle çokça tercih edilen bir perde/tül çeşididir. Perde, kullanım kolaylığı ve şıklığı ile yaşam ya da çalışma alanınızda, şık bir görünüm sağlamanıza yardımcı olacak önemli tamamlayıcı dekor unsurlarından biridir. Mekanizmasının korniş üstüne ya da tavan monte edilmesi mümkündür. İstenirse üstü kapatıla da bilir. Mekanizma, manuel çalıştığı gibi uzaktan kumandalı sistemleri de mevcuttur. Klasik bir güneşlik ile beraber kullanılabileceği gibi farklı kombinasyonlarla da kullanılabilir.
Stor Perde Çeşitleri
Renk ve dekorasyon tarzına göre pek çok modelden bahsedilebilir. Tül çeşitlerinin hemen hemen hepsi mekanizmaya uygulanabilir. Ancak, tülün düz durması ve boruya rahat geçirilmesi için kumaş üzerine özel bir işlem uygulanır. Tülün alt eteklerine lama profili vardır. Bu nedenle, tülün bu işleme ve ağrılığa uygun olması önemlidir. Perdecilerde stora uygun kumaş çeşitleri oldukça geniş bir yelpaze sunmaktadır. En uygun olanını seçmek için bir profesyonel görüşü almak, ileriki zamanda yaşanacak yıpranmaları önleyecektir.
Simli, drapeli, işlemeli, tema baskılı, manzara baskılı, çeşitli renklerde ve ışık geçirmeyen ya da güneşlikle kombin edilebilecek pek çok türünden bahsetmek mümkündür.
Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stor perde modelleri, gergin ya da istediğiniz oranda katlı duruşuyla zevkle dekore edilmiş ev ve iş yerlerinin vazgeçilmez tamamlayıcı parçasıdır. Temizliği ise tercih edilmesinin diğer nedenlerinden biridir. Genel yaygın inanışın aksine, mekanizmadan ayırmak, borulardan çıkarmak çok karmaşık bir işlem değildir. Dikkat edilmesi gereken nokta, sökerken yaptığınız işlemin tam aksini takarken uygulamayı unutmamaktır.
Kumaşın türü uygun ise, elektrik süpürgesinin mink ağzı ile düşük devirde tozu alınıp, ılık sabunlu bir bezle silinmesi yeterli olacaktır. Bu işlemi, keten ve ya polyester kumaş türlerine uygulanabilir.

Tülü mekanizmasından sıralamayı unutmadan çıkardıktan sonra, ıslak zemine yatırarak ılık suyla yıkayabilir, perdecinizin önerisine uygun olarak, otomatik makinada uygun deterjan ve ısıda yıka işlemini yapabilirsiniz. Kumaşa uygulanan işlem sayesinde, temizlik talimatına uyulduğu sürece ütüleme istemeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder