14 Aralık 2017 Perşembe

Zebra Perde Nedir? Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Zebra Perde Nedir? Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Son zamanlarda ev dekorasyon modasının hızla gelişmesi üretici firmaları da yaratıcı fikirler üretmeye zorlamaktadır. Bu yaratıcı fikirlerden biri de zebra perdeler olarak karşımıza çıkar. Bu perdeler hemen her evde görmeye alıştığımız stor perdelerin biraz daha kullanışlı hale getirilmiş şekli olarak karşımıza çıkar.
Stor perdeler ilk çıktığında insanlar tarafından büyük ilgi gördü. Çünkü şık duruşunun yanı sıra küçük bir çarka benzeyen mekanizmasıyla tek seferde perdeyi açma ve kapama kolaylığını sunuyordu. Zamanla stor perdelerin değişik desenlerle bezenmiş ve şıklıkta yarışan tasarımları ortaya çıktı. Fakat bu perdelerin açıldığı zaman camda başka perde olmadığı için mekanın içini tamamen göstermesi bir süre sonra insanları farklı arayışlara itti. Bu arayışlar zebra perde modellerinin doğuşunu sağladı.
Özellikleri
Bu perdeler bir kalın, içini göstermeyen çizgiden ve bir de ince, tül gibi içini gösteren çizgiden oluşan tarzda tasarlanmıştır. Bu çizgiler zebraların çizgilerini hatırlattığı için bu perdeye zebra perde ismi verilmiştir.
Kullanım Şekli
Gündüzleri perdenin tül şeklinde olan çizgileri açılarak mekana ışık girmesi ve dışarının görünmesi sağlanır. Geceleri ise perdenin kalın olan çizgileri açılarak mekanın dışarıdan görünmesi engellenir. Bu işlem perdenin kenarındaki çarklı ip sistemi ile kolayca yapılır. Böylelikle tek bir perde kullanılarak hem tül hem de güneşlik perdelerin üstlendiği görev yerine getirilmiş olur. Bu yönüyle daha ekonomik ve daha rahat bir kullanım sağlar.
Kullanım Alanları
Bu tarzdaki perdeler her ortam için uygun olan perdelerdir. Ancak tek bir parçadan oluşması yönüyle daha çok ofislerde ve çocuk odalarında tercih edilmektedir. Bu durumu göz önünde bulunduran üretici firmalar da ürün çeşitliliğini buna göre oluşturmuşlardır. Bu perdelerin hemen her rengini bulmak mümkündür. Ayrıca çocuk odaları için çeşitli karakter baskılarının bulunduğu perdeler veya mutfak için yine ortama uygun resimlerle süslenmiş perdeler mevcuttur.
Temizliği

Bu tür perdelerin kendilerine özgü bir aksamı vardır. Bu aksam perdenin takıldığı yerden kolayca çıkarılıp yeniden yerine takılabilir. Perdelerin temizliği yapılırken de bu aksamdan sökülüp çıkarılan perdeler tıpkı bir halı gibi bir yere serilerek yıkanır ve kurutulur. Daha sonra da tekrar yerine monte edilir. 

Zebra perdeler hakkında daha detaylı bilgi almak için armoniperde.com.tr adresinin ziyaret ediniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder