30 Mart 2018 Cuma

Zebra Perde Sitemi Nasıl Çalışır?

Zebra Perde Sitemi Nasıl Çalışır?
Birinci sınıf polyester malzemeden üretilen ve stor perdelerden daha sonra imal edilerek onlara alternatif oluşturan perdelerdir. Çünkü stor perdelerin, eve ışık alınmak istendiği zaman sürekli olarak yukarı çekilmesi gerekir. Zebra perde hem açık hem koyu paralel kısımlardan oluştuğu için hem tül hem güneşlik işlevi görmektedir. Bu paralel kısımların biri tülden biri kumaştan oluşturulmuştur. Bu perdeler özellikle mutfakta, salonda ve evin diğer odalarında kullanılmaktadır.
Nasıl Çalışır?
Zebra perde çeşitleri iki katlı tasarlanmıştır, tül kısımlar üst üste geldiğinde arka taraftan gelen ışığın içeri girmesi sağlanmaktadır. Benzer şekilde kumaş kısımlar üst üste getirildiğinde güneş ışığının eve girmesi engellenir. Bu sayede günün her vaktinde farklı bir amaç için kullanım avantajı sunmaktadır. Bu perdeler iki katlı oldukları için arka katmanları perdenin monte edildiği çıtaya bağlı olarak çalışmaktadır. Yani bu perdeler yukarı aşağı hareket ettirilerek çalışmaktadır.
Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Zebra perde almadan önce pencere boyunu düzgün almak çok önemlidir. Pencere ölçüsü her zaman tavandan başlanarak hesaplanmalıdır. Pencere boyundan 20 cm fazla perde seçmek yararlı olacaktır. Pencerenin sağ ve sol kısımlarının ölçüsü de alındıktan sonra bu ölçülerden 10'ar cm fazla hesaplanarak perde almak, içerideki görüntünün dışarıya yansımasını büyük oranda engelleyecektir.
Avantajları Nelerdir?
Bu perdeler özellikle birinci kalite malzeme ve kumaştan üretilirler. Perde malzemelerinin OEKO-TEX® Standard 100 sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. En önemli özellikleri hiçbir zararlı veya kanserojen kimyasalı içermemesidir. Kesinlikle koku ve leke tutmazlar. Kolayca silinerek temizlenebilir. Temizlemek için nemli ve yumuşak bir bez veya sünger yeterli olacaktır. Makine ile yıkanması ve kurutma makinesi ile kurutulması önerilmemektedir.
Çeşitleri Nelerdir?
Bu perdeler düz beyaz, düz ekru, beyaz plise, ekru plise, bambu gri, pembe bambu, kahverengi, farklı tema içerikli tasarlanabilir. Mutfakta kullanılanlar daha canlı ve desenli iken yatak odasında kullanılacaklar koyu renkli tercih edilmelidir. Perdelerin tamamının kasası alüminyum olmalıdır. Kumaşlar ise 1. sınıf polyester seçilmelidir. Perde montajı için ürünü satan firmalar montaj şablonu ve aparatları gönderirler. Bu perdeler tavana ve kornişe rahatlıkla monte edilebilir.
 

22 Mart 2018 Perşembe

Stor Perdeyle Rahat Edin

Stor Perdeyle Rahat Edin


Ev eşyaları içerisinde özel bir yere sahip olan perdeler, dışarıdan görünmemenizi sağlamaktadır. Ayrıca güneşin zararlı ışınlarından sizi korumaktadır. Pencereyi açtığınız zaman, içeri hava girerken, perdeler sayesinde dışarıdan görünmezsiniz. Böylece evinizde rahat bir şekilde hareket edebilirsiniz. Perdelerin montajı, temizliği ve ütüsü, oldukça zor olduğu için, bayanlar perde temizleme işlerinde, büyük bir zaman kaybı yaşamaktadır. Bu nedenle storperde seçenekleri, eski perdelere nazaran, daha büyük bir ilgi görmüştür. Bu perdelerin büyük ilgi görmesinin nedeni, kolay montaj, kolay temizleme ve ütüsüz kullanım özellikleridir.
Temizleme işlemi yılda veya iki yılda bir yapılmaktadır. Kendinizi temizleyebilirsiniz ancak temizletmek isterseniz, kuru temizleme firmalarına verebilirsiniz. Kendiniz temizleyeceğiniz zaman, banyo veya benzeri yerlerde, bu perdeyi rulo şeklinde açıp, hafif sabunlu süngerlerle silmeniz yeterlidir. Durulayıp, yerine astığınız zaman, en kısa zamanda kurur. Ütüyle uğraşmadan, düğme ve kornişle uğraşmadan, perde sorununuzu tamamen çözüme kavuşturabilirsiniz.
Renk ve Desen Seçenekleri
Özel pliseli modeller, simli ve karartmalı modeller, desenli ve resimli modeller, bu ürünlerin en önemli özellikleri içerisinde yer almaktadır. Duvar kağıtları, mobilyalar, dolaplar ve diğer ev eşyaları, stor perde renkleri ile uyumlu olarak tasarlanabilir. Perdenin renginin uyumlu olması ile, göz kamaştırıcı ev dekoru meydana getirilebilir. Perde sektörünün yeni adı olan ve eski perdeleri tamamen ortadan kaldıran bu ürünlerle, oldukça kaliteli dekor çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.
Her Mekana Uyar
İnsanların yaşadığı bütün mekanlarda, bu perde kolaylıkla kullanılabilir. Bütün pencereler için stor perde seçenekleri satılmaktadır. Küçük ve büyük perde seçenekleri, mekana göre tercih edilebilir. Mekanın özelliklerine göre tercih edilen ve kullanılan bu ürünlerle, kornişçi ve perdeci aramaktan kurtulabilirsiniz. Kornişlerle, düğmelerle ve ütüleme işleriyle uğraşmak istemiyorsanız, yeni nesil perde özelliklerine sahip bu ürünleri, kolay kargo seçenekleriyle anında sipariş edebilirsiniz.
İş dünyasına özel toplantı salonları, mescitler, seminer verilen odalar, projeksiyon gösterisi yapılan odalar, ofisler, küçük çalışma odaları, öğrenci odaları, salonlar, mutfaklar ve karartma yapılan küçük odalar, bu perde seçenekleriyle daha kullanışlı hale gelmektedir. Sağ tarafındaki ip sayesinde, kolay açılır ve kolay kapanır özelliklere sahiptir.


16 Mart 2018 Cuma

Perdenin Pratik Adı

Perdenin Pratik Adı


İnsanların yaşadığı her yerde, her zaman perde gerekir. Namahremi gizleyen ve aynı zamanda kaliteli dekor çalışmalarında tercih edilen bu ürünler, kullanışlı özellikleriyle tercih edilmektedir. Bu perdeleri aldığınız zaman ayrıca tül perde almanıza gerek yok. Bu perdeler iki katlıdır ve yan kısımdaki ipi çektiğiniz zaman alttaki perde ile üstteki perde hareket etmektedir. Koyu ve açık renkten oluşmaktadır. Bu nedenle zebra perde denilmiştir. Açık olan kısım tül şeklindedir ve karşıyı göstermektedir. Koyu olan kısım ise karşıyı göstermemektedir. Aynı renklerin üst üste gelmesiyle perde açılır ve karşı taraf görünür. Perdeyi kapatmak için yan kısımdaki ipi hafifçe çekmeniz yeterlidir. Farklı renkler üst üste gelince, perde kolaylıkla kapanmış olacaktır. Teknik açıdan oldukça kaliteli bir kullanım özelliği vardır. Bu kategoride en çok tercih edilen perde modelidir.
Yenilenen Perde Anlayışı
Perde denildiği zaman, birçok bayan, ütüleme, korniş problemleri, düğme takma, beyazlamayan tüller ve sararan güneşlikleri aklına getirmektedir. Ancak, temizlik maddeleri ile sizi uğraştırmayacak yeni nesil zebra perde seçenekleri, istediğiniz problemsiz perde seçeneklerini sizler için bir araya getirmiştir. Sizi kornişle uğraştırmayacak bu perdenin yeni adı olan ürünler, hemen hemen bütün mekanlarda tercih edilmeye başlanmıştır. Pratikliği ve estetikliği, göz kamaştırıcı özelliklere sahiptir. Çocuk odası, yatak odası ve salon gibi seçenekler için, özel mekanlarınız için bir çok seçeneği, online adreste bulabilirsiniz. Kargo seçenekleriyle, bu siparişler kıs zamanda adresinize ulaşmaktadır.
Temizlenmesi Sorun Değil
Bayanlar için en zor işlerden biri perde temizliğidir. Sabununun pahalı olması bir yana, kornişten perde sökmek, tek tek düğmeleri çıkarıp makineye atmak, işkencedir. Üstelik bunu her ay düzenli yapmaktadırlar. Korniş arızaları, düğmelerin kaybolması, perdenin ütülenmesi, ömürden ömür almaktadır. Zebra perde seçenekleri, ev hanımlarını bu eziyetten kurtaran, estetik ve zarif ürünlerdir. Bu ürünlerde, ütüleme, makineye atma, korniş, düğme ve benzeri durumlar yoktur. Renk seçeneklerinin çok olması ve hemen hemen bütün dekor çalışmalarına uyumlu olması, bu ürünlerin kısa zamanda yeni perde modası haline gelmesinde, büyük rol oynamıştır. Artık eski perdelere veda etmenin zamanı geldi.


9 Mart 2018 Cuma

Perdede Moda Akımı

Perdede Moda Akımı


Daha on yıl öncesine kadar insanlar tek tip perde kullanırlardı. Çünkü perdeler bir dekorasyon ürünü değil içeriyi göstermemesi gereke bir eşyaydı. Ancak son yıllarda perdelerde meydana gelen değişiklikler çok sevildi. Özellikle renklendirmeler ve farklı şekillerin kullanılması, perde konusundaki tabuları yıktı geçti. Söz konusu stor perde olduğunda da aynı beğeni katlanarak devam etti. Çünkü bu perdelerin hem kolay kullanılıyor olması hem de son derece şık bir görüntü oluşturması pek çok kadını bu perdeleri kullanmaya yönlendirdi.
Evin Her Odası İçin Bulmak Mümkün
Önceleri yalnızca salonlar ve işyerleri için üretilen stor perde çeşitleri şimdilerde her odaya göre hazırlanabiliyor. Çocuk odalarından mutfaklara kadar evin her alanında rahatlıkla kullanılabilen bu perdeler, çeşitli renk ve desenleri ile de oldukça sık tercih ediliyor. Üstelik çocuk odası için olanlar çizgi film ve masal kahramanları ile süsleniyor. Mutfak için olanlar da mavi, kırmızı, yeşil, pembe, beyaz, mint gibi çeşitli renklerde hazırlanabiliyor.
Kolay Kullanım ve Rahat Temizlik
Bir perdenin en büyük sıkıntısı temizlik ve ütüdür. Çünkü bu perdeleri yıkamak, kurutmak ve ütülemek uzun zaman alır. Ancak stor perde çeşitleri hem kolaylıkla temizlenebilme özelliğine sahip hem de asla ütü istemiyor. Hatta bu perdelerin kendi kendini temizleme özelliği olanları da mevcut. Diğerleri ise hafifi nemli bir bez yardımı ile kolaylıkla temizlenebiliyor. Ayrıca takılması da çok basittir. Demir bir donanıma geçirilen bu perdeler, korniş derdinden kurtarıyor.
Işığı Kolayca Kamufle Edebiliyor
Pek çok insan küçük bir gün ışığında dahi uyuyamaz. Aynı şekilde bebek ve çocuklar da ışıktan rahatsız olabilir. Bu tarz durumlarda kolaylıkla kullanılabilecek bu perdeler ışığı yeterli ölçüde kamufle edebiliyor. Yeterli derecede karanlık elde etmek için artık geceyi beklemeye gerek yok. Diğer kumaş perdelerde bulunmayan pek çok özellik bu perdelerde mevcuttur. Üzerinde kullanılan ışık geçirmez kumaşlar, gündür vakti dahi karanlık bir ortam olmasını sağlayabiliyor. Ayrıca asla içeriyi göstermiyor ve gölge de belli etmiyor. İstenir ise bu perdeleri klasik tül perdeler ile kombin yapmak ve bu şekilde kullanmak da mümkün.


3 Mart 2018 Cumartesi

Yeni Moda Perdeler

Yeni Moda Perdeler


Temizlik sorunu olmayan bütün eşyalar, bu gün ev hanımlarının gözdesi haline gelmiştir. Bu ürünlerden biri de zebra perde ürünleridir. Bu ürünün temizlenme sorunu yoktur ve oldukça kaliteli kullanım özelliklerine sahiptir. Kiri dışarıda tutan özel kaplaması, silinebilir özelliklere sahiptir. Temizlenebilir özelliği sayesinde, banyoda yıkanabilir. Teknik özellikleriyle tercih edilen bu ürünler, istediğiniz mükemmel özellikleri bir araya getirmiştir. Temizleme işlemlerinde, perdenin katlanması, üst kısmındaki özel kaplamanın kırılmasına neden olur. Sonuçta perde kullanılmaz hale gelebilir. Bu nedenle yıkama işlemlerinde, rulo şeklinde açıp kapatmak gerekir. Resimli ve desenli özellikleriyle göz kamaştıran bu perde ürünleri, yeni nesil perde seçeneklerini sizler için değerlendirmektedir.
Fonksiyonel Özellikler
Özel çark sistemi ile meydana getirilen ve yan kısımdaki ipin yukarı ve aşağı çekilmesi ile hareket eden bu pratik perde ürünleri, zamanınızı ve paranızı size bırakmaktadır. Estetik özellikleriyle göz dolduran bu ürünlerle, harika dekorasyon çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz. Zebra perde seçeneklerinde profesyonel çözümleri tercih edenler için en iyi tercihtir. Toplantı salonları, ofisler, mescitler, evler ve daha benzeri bir çok mekan, bu perdelerle şenlenmektedir. Güneşlik ve tül özelliklerini aynı anda kullanma fırsatı veren bu ürünle, paranız cebinizde kalacaktır. Çamaşır makinesine atmadığınız için su ve elektrikten tasarruf edeceksiniz. Ayrıca pahalı deterjanlara da vereceğiniz paralardan da kurtulacaksınız.
Desen, Renk ve Yüzeysel Özellikler
Renk özellikleriyle ve desen özellikleriyle büyük bir ilgi ile karşılanan, kullanım özellikleri bakımından büyük bir kullanım kolaylığı sergileyen zebra perde seçenekleri, kolay temizlenebilir özelliklere sahiptir. Profesyonel kullanım özellikleriyle tercih edilen bu ürünler, ikili renk tasarımı nedeniyle bu ismi almıştır. İstediğiniz renk özelliklerini bir araya getiren bu perde ürünü, simli, karartma ve pliseli gibi birçok kategoride satışa sunulmaktadır. Açık renk kısmı tül olan ve koyu renk kısmı güneşlik olan bu perdeler, iki rulo arasında hareket etmektedir. Bu hareket esnasında bu tüllü kısımla koyu renk kısım, perdenin fonksiyonel özelliğini meydana getirmektedir. Kumaş özelliğine sahip perdelerdeki yıkama, ütülenme, korniş arızaları ve düğme takma gibi birçok sorun, bu perdelerde söz konusu değildir.