30 Nisan 2018 Pazartesi

Yeni Tasarım Perde Modellerinin Özellikleri Nelerdir?

Yeni Tasarım Perde Modellerinin Özellikleri Nelerdir?


Tül perde modellerine göre çok daha pratik ve dekoratif olan stor perde modellerinin özellikleri fazladır. Öncelikle görsel olarak büyük bir şıklık sağlayan bu perde modelleri, kullanım açısından da oldukça pratiktir. Ütü gibi bir sorunu yoktur. Temizlik işlemi de çok basittir. Açma kapama açısından da büyük kolaylık sağlamaktadır. Normal tül perde modellerine göre birçok özelliği bulunmaktadır.
Perdelerin Ölçüleri Nasıldır?
Diğer tül perdelerde olduğu gibi stor perde modellerininde hazır kalıpları vardır. Eni ve boyu uygun ise takılacağı aparat ile satın alabilirsiniz. Bunun dışında da yine tül perdelerdeki gibi tam ölçülü sipariş verebilirsiniz. Genel olarak pencere boyları kadar tercih edilmektedir. Tül perdelerde olduğu gibi duvardan duvara olan uzun modeller artık tercih edilmiyor. İstediğiniz desen ve modeli istediğiniz ölçülerde sipariş vererek hazırlattırabilirsiniz.
Kullanımı Ve Temizliği Nasıl Olur?
Tül perde modellerinde olduğu gibi korniş kullanımı gerekmemektedir. Yeni tasarlanan bu perdeler, dekoratif duran tahta ya da plastik malzemeden üretilmiş boru üzerine özel bir düzenek ile takılıyor. Düzeneğe bağlı olarak kenarlarında ki ipler sayesinde kolay bir şekilde açma kapama işlemi yapılmaktadır. Yeni yapılar da asma tavan kullanıldığından stor perde kullanımı da daha uygun olmaktadır ve temizliği de oldukça kolaydır. Kimyasal içeriği olmayan temizlik ürünlerinizin olması yeterli olacaktır.
Perdeler için en önemli işlem çıkarma ve takma işlemidir. Perde kumaşları tül perdelere göre daha sert yapıda oldukları için katlanma ihtimali var ve kat izi olduğunda da bu maalesef ki kalıcı bir iz oluyor. Bu durumla karşılaşmamak için çıkarma ve takma işleminde perdelerinizi rulo yaparak işlem yapabilirsiniz. Bu işlemden sonra temiz ve geniş bir yüzeye serilmelidir perde. Sert bir zemin olması katlanmasının önüne geçecektir. Bu işlemden sonra kuru bir bez ile ilk önce toz alma işlemi yapılmalıdır. Bu işlem yapılmaz ise tozların toplandığı ve ıslandığı yerde kalıcı lekeler oluşacaktır.
Toz işleminden sonra da, nemli bir bez ile temizlik ürünleri yardımıyla hafif dokunuşlar ile temizlenmelidir. Perde ömrünüzün daha uzun olması için ilk seçiminizi yaparken kumaş kalitesi yüksek modeller tercih etmeniz de fayda vardır.


25 Nisan 2018 Çarşamba

Malzemesi Kaliteli Ve Sağlıklı Perde

Malzemesi Kaliteli Ve Sağlıklı Perde


Her türlü dış etkene karşı dayanıklı olan perde, uzun yıllar sorun yaşamadan kullanılabilir. Isı ve ışık filtreleme özelliği ile kontrolü sağlar. Görünüm olarak şık, düz ve desenli olarak çeşitleri hemen hemen her yerde mevcuttur. Farklı boyutlarda üretildiği için ev ve ofislere uygun olan parça rahat bir şekilde bulunmaktadır.
Kullanım Alanı Çok Geniştir
Özellikle son yıllarda evdeki her odada ve iş yerlerinde zebra perde ilk tercih olarak yer almaktadır. Bunda görünümünün aksesuar özelliği taşımasının dışında yer kaplamaması da oldukça etkilidir. Mimarlar da dekore ettikleri alanlarda bu perdeyi ilk olarak öneriyorlar. Hastane odalarında anti bakteriyel özellik taşımasından ötürü yöneticiler tarafında tavsiye edilerek kullanılıyor. Evlerde de kullanıcılara kolaylık ağlayan parçalar arasında yer alır. Kullanımın rahatlığı ve sağlıklı olması çocuk odalarında da kullanmaya teşvik eden etkenler arasında bulunuyor. Kapalı konumda iken dışardan asla içerisi görünmez.
Perde İçin Kullanılan Malzemeler Kaliteli Ve Sağlıklı
Leke tutmayan ve hijyenik kumaşlardan dikilen zebra perde modelleri özellikle astım ve alerji rahatsızlığı olanlara büyük fayda sağlar. Plastik ve metal olan zincirler açma kapama sırasında koparak sorun çıkarmaz. Temizliğinden sonra da paslanma ve küflenme asla yaşanmaz. Perdelerin etek kısmında taş ya da boncuk kullanılarak perdeye hareket katılan modeller de bulunmaktadır.
Temizlik Konusunda Zorluk Çekilmez
Farklı seçenekler ile zebra perde temizliği tercihlere bağlı olarak yapılmaktadır. Kumaşın cinsi ve türü temizlik konusundaki seçeneğin belirlenmesinde etken olan durumdur. Nemli bir bez ile düzenli olarak silinen perde de uzun süre kirlenme yaşanmaz. Buhar makinesi ile de temizleme işlemi gerçekleştirilebilir. Ilık su ve fırça yardımı ile zemine serilerek yıkama işlemi de yapılabilir.
Temizleme sonrasında ise, renklerde solma ve değişiklik olmaz. Kumaşlarda yıpranma, eskime ve şekillerde bozulma durumu da asla yaşanmaz. Açılıp kapanabilen mekanizma her hareketinde kumaş üzerindeki tozların yok olup perdenin temizlenmesini sağlamaktadır.
Tavana ve kornişe montajı için gerekli olan malzemeler de perde ile birlikte müşterilere verilmektedir. Kısa sürede matkap ve dübel yardımı ile perde zahmet çekilmeden kullanıma hazır bir hale gelmektedir.


18 Nisan 2018 Çarşamba

Stor Perde Çalışma Sistemi

Stor Perde Çalışma Sistemi 


Kullanım kolaylığı ve kolay temizleme özelliğine sahip olan stor perde önceleri sadece ofis ve işyerlerinde tercih edilirken, son yıllarda değişik renk ve desen seçenekleri sayesinde evlerde de şıklığın simgesi olmuş durumdadır. Üstte ve altta bulunan alüminyum borulara sarılarak açılıp kapanabilen bu perde türünün montajını kolay olması da ayrı bir avantaj olarak karşımıza çıkar.
Kumaşı
Genel olarak sert görünümlü olarak imal edilen stor kumaşında ham kumaş kullanılmaz. Bunun yerine ham kumaşa apre işlemi uygulanarak kumaş sertleştirilir. Sebebi ise üst kısımda yer alan alüminyum boruya tam ve sorunsuz olarak sarılabilme özelliğinin kazandırılmasıdır. Farklı türlerde imal edilebilen bu stor kumaşlarının hepsinin ışık geçirgenlikleri birbirinden farklı seviyededir.
Çalışma Sistemi
Perdenin kullanılacak olduğu alanın ölçüsü alınarak üstteki boruya takılır. Üstte yer alan boru bu takılan kumaşı döndürerek aşağı yukarı hareket etmesini diğer bir ifadeyle de açılıp kapanmasını sağlar. Bahsedilen bu sistemin farklı türleri bulunmaktadır. Kısaca sınıflandıracak olursak, zincirli olanlar, yavaş yaylı olanlar ve uzaktan kumandalı olanlar olarak gruplandırabiliriz. Stor perde montajı tavana, duvara, kornişe ya da pencere çerçevesine kolaylıkla uygulanabilir. Bunların içinde kullanımı en yaygın olanlar kornişe takılanlardır. Kornişe takılan tipleri için ilave aparat kullanılır. Böylece korniş delinip zarar görmeden montaj işlemi tamamlanır.
Temizliği
Bilinen perde türleri içinde stor perde temizliği en kolay olanıdır. Genel olarak nemli bir bez yardımıyla haftada bir silinerek temizlenmesi önerilir. Ya da elektrikli süpürgenin en düşük ayarında tozunu alınması gerekir. Ancak kalem, çay, kahve ve meyve suyu gibi çıkarılması zor lekelerde de mutfak deterjanıyla silme işlemi veya perdenin komple yıkanması işlemi önerilir.
Eğer yıkama işlemi uygulanacaksa, perde yerinden sökülerek düz bir zemine kırıştırılmadan serilir. Sonra ise ılık su, yumuşak tüylü fırça, deterjan veya sabunlu suyla perdenin iki yüzü de yavaşça temizlenir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, yıkama esnasında kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Sebebi ise çamaşır suyunun kumaşı çok kısa sürede yıpratması ve kumaştaki apre özelliğinin gitmesini sağlamasıdır.
Temizlenen perde durulandıktan sonra yine kırışmamasına özen gösterilerek yerine asılır ve kurumaya bırakılır. Buradaki bir diğer önemli nokta da bu yıkama işleminin sadece polyester ve güneş geçiren kumaşlar için uygulanabileceğidir. Karartma, pamuklu ve ketenden yapılan perdeler için kesinlikle yıkama işlemi önerilmez. Tersi durumda ise perde kısa zaman içinde çabucak yıpranacaktır.


12 Nisan 2018 Perşembe

Yapısı Uzun Seneler Kullanım İmkanı Sağlayan Perdeler

Yapısı Uzun Seneler Kullanım İmkanı Sağlayan Perdeler


Her türlü duş etkene karşı dayanıklı olan perdenin estetik açıdan kendine özgü bir yapısı vardır. Hem güneşlik hem de perde olarak kullanılan perdenin çok amaçlı kullanım özelliği taleplerin de artmasını sağlamaktadır.
Kullanım Alanı Çok Fazladır
Ev, ofis ve hastanelerde tercih edilen zebra perde farklı kumaş türleri ile piyasada yer almaktadır. Çok sayıda yerde karşılaşılan perdenin dekoratif özelliği de oldukça fazladır. Düz ve sade bir görünümü vardır. Dar alanlarda rahat bir kullanım ve ferahlık sağlamaktadır. Evlerde bulunan her odada farklı tarzlarda kullanılan perde anti alerjik özellikleri ile hastane odalarında da tercih edilmektedir. Çocuk odalarında hijyenik olduğu için anne ve babalar tarafından da en doğru seçenek olarak değerlendirilmektedir.
Yapısı Uzun Seneler Kullanım İmkanı Sağlar
Pamuklu, polyester ve keten kumaş türleri kullanılan zebra perde arıza sorunu yaşatmayan bir perdedir. Mekanizmasının sistemi çok iyi kurulduğu için uzun yıllar sıkıntı yaşatmaz. Montaj ve bakımı çok pratik bir şekilde yapılmaktadır. Tavan ve kornişe kolay bir şekilde matkap yardımı ile kısa sürede takılmaktadır.
Perdelerin modelleri uç kısımları düz, dalgalı, taşlı ya da sade renkli boncuklar ile hareketli hale getirilerek kişilerin beğenisine sunulmaktadır. Her bütçeye uygun olan modeller farklı fiyat seçenekleri ile yer alır. Perdenin açılıp kapanmasını sağlayan metal ve plastik olan zincirler perdenin en rahat hareket edilecek tarafına yerleştirilebilir. Çift katlı bir sistem olan zebra perde sadece oda içinden değil dışarıdan bakıldığı zaman da çok güzel görünür. Kumaşlar pili seli şekilde de kullanılabilir. Görünümü çizgi şeklindedir ve kesinlikle göz yormaz. Odaların içlerini aydınlık gösterir. Çizgisi spor ve klasik çizgi ile döşenmiş mekanlara uyum sağlar.
Temizliği Çok Kolaydır
Zebra perde temizliği nemli bir bez ile düzenli olarak yapıldığı zaman asla bu anlamda problem çıkarmaz. Buhar makinaları ile temizleme şansı da olan bir perdedir. İsteğe bağlı olarak perde ılık su ve fırça yardımı ile düz bir zeminde çok rahat bir şekilde temizlenerek eski görünümü ve özellikleri ile kullanılmaya devam edilir. Temizleme sonrasında renklerde solma ve yıpranma asla yaşanmaz.


5 Nisan 2018 Perşembe

Stor Perde Nasıl Alınır?

Stor Perde Nasıl Alınır?


Günümüzde özellikle kadınlar için ev dekorasyonu çok önemlidir. Bu dekorasyonun olmazsa olmalarından birisi ise perdedir. Genel olarak stor perde ürünleri, evlerde, ofislerde veya toplu yaşanılan yerlerde sıklıkla tercih edilen bir perde türüdür. Bu perde bulunduğu ortama hoş bir hava katmakta ve evleri görüntü olarak ta güzel bir hale getirmektedir. Bu sebeple güzel bir ortamda yaşamak isteyenler bu perdeyi gönül rahatlığı ile alabilirler.
Perde Çeşitleri Nelerdir?
Stor perde genel olarak alüminyum veya metal bir parça veya boru üzerine kumaş veya benzeri bir malzemenin zincir sistemi ile bir ruloya sarılması mekanizmasıyla çalışan sistemlere denilmektedir. Bu perdelerde kumaş sarkmaması ve gergin olması için bu perdelerin alt taraflarına lama adı verilen bir metal parça konulur.
Perdelerin Özellikleri Nelerdir?
Bu perdeler farklı desenlerde, farklı boyutlarda ve çeşitli renklerde olabilmektedirler. Piyasa da veya perde satan yerlerde genel olarak standart boyutlarda stor perde bulunmaktadır. Bu boyutlar ülkemizde perdenin eni 2 metre ile 3 metre olacak şekilde üretilmektedir. Bu perdelerde genel olarak pamuk ve polyester gibi kumaşlar kullanılmaktadır. Günümüzde Black-Out ismiyle bilinen bu yeni perde çeşitleri genel olarak plazalarda, işyerlerinde ve yatak odalarında sıklıkla tercih edilen perdelerdir. Üretilen bu perdeler arka kısımlarında, ışığa ve ısıya karşı dayanıklılık sağlayan plastik maddelerde bulundurmaktadırlar. Bu perdeler farklı alanlara montaj edilebilmektedirler. Bu perdeler, evlerde istenilen odalara göre montaj yerleri değişmekle birlikte genel olarak tavanlara, evin duvarlarına veya pencere üzerine montaj edilmektedirler.
Perde Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Bu perdeler, normal perdelerde güneş ve benzeri nedenlerle oluşabilecek renk değişiklikleri ve evin içine zararlı ışıkların girmesi gibi olumsuz etkileri ortadan kaldırmaktadır. Bu perdeler dayanıklı malzemelerden yapıldıkları için yıllarca eskimeden kullanılabilmektedir. Yapım aşamasında kırılganlığı önleyici maddeler kullanılması da bu perdeleri ekstra sağlam hale getirmektedir. Bu perde satış fiyatı olarak biraz pahalı olmakla beraber, sağlamlığı dolayısıyla uzun yıllar kullanılabildiğinden genellikle çokça tercih edilmektedir. Ülkemizde bu perdeleri üreten, işini ustalıkla ve yerli imkanlarla yapan birçok şirket bulunmaktadır. Bu perde ev eşyası satan her yerde veya perde satan yerlerde farklı desenlerde ve renklerde bulunmaktadır.