29 Ekim 2017 Pazar

Zebra Perde

Zebra Perde

Genel olarak bir zebranın sırtına benzer bir görünümü olduğu için zebra perde olarak bilinen bu modeller özellikle birbirinden farklı ve zengin seçenekler altındaki çeşitleri ve renkleri eşliğinde istenilen tüm farklı mekanlara yerleştirme bilmektedir. Kullanım imkanları ve oldukça avantajlı işlevselliği kapsamında büyük bir rahatlık sunan bu perde seçenekleri, farklı desenler ile de kişisel tercihlere göre seçim yapılabilir ve ev veya işyerleri adına ve hatta kafe ile restoran gibi değişik mekanlarda da yine kullanılabilmektedir. Karizmatik ve sade bir görünüm sağlayan ve aynı zamanda yoğun bir tül karmaşasından bütün farklı mekanları kurtaran bu perde çeşidi sayesinde, daha şık bir izlenim de yakalamak mümkündür. Geniş ve ferah üretimleri sayesinde aynı zamanda tül görevini üstlenen bu perde modelleri, ince bir yapıda ve polyester kumaş kapsamında üretimleri gerçekleştiği için güneşe karşı da büyük bir mukavemet göstermektedir.
Zebra perdeler
İnce ve kalın kumaşların belirli kalıplar eşliğinde kesilerek birleştirilmesi ile birlikte çift katlı bir biçimde tasarımları yapılan zebra perde modelleri, kişisel tercihlere göre klasik ya da zengin bir renk seçeneği kapsamında tercih edilebilmektedir. Kullanılan tüm farklı mekanlara hemen ve kolay bir biçimde uyum sağlayabilen bu perdeler, açıp kapatma noktasında da özel olarak tasarımları yapılmış mekanizmaları sayesinde gün boyu rahat bir kullanım fırsatı vermektedir. Fon perdeler ile birlikte de uyumlu bir biçimde ve görsel bir güzellik yaratılarak kullanılma imkanı yakalanan birçok farklı avantajı bundan bu perdeler, mekanlarınıza apayrı bir hava da getirmektedir.
Perdelerin Kullanımı ve Kullanım Alanları

Sıralı bir şekilde 3 değişik açıp kapanma özelliği bulunan bu zebra perde çeşitleri, mekanizmalı şekilde tasarımları yapılmış perdeler olarak bilinmektedir. Tam olarak kapatıldıkları zaman güneşten koruma görevini üstlenirken, yarım şekilde kapanması ile birlikte bir tür görevi görmekte ve özellikle evlerde büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Özellikle Isı ve ışık denge sağlama açısından farklı açılardan kullanılarak içeriye girecek olan ışık ve bununla birlikte ısı açısından en iyi tasarrufu sunmaktadır. Birçok farklı avantajı eşliğinde istenilen her yerde rahat bir kullanım imkanı sağlayan bu perde çeşitlerini, üstelik çok uygun fiyatlar kapsamında satın alma fırsatı bulunabilmektir.

27 Ekim 2017 Cuma

Dekorasyon Ve Stor Perde Farkı

Dekorasyon Ve Stor Perde Farkı

KULLANIM ALANLARI VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Kullanışlı ve son derece kolay olan perdeler evlerin vazgeçilmeyen parçalarından biridir. Perdenin sert özelliğe sahip olduğundan özel mekanizması sayesinde açılıp kapanması son derece kolaydır. Perdeler evlerde kullanıldığı gibi artık günümüzde okul, ofis veya işyerlerinde tercih edilmektedir. Farklı kumaş detayları olan perdelerin kumaş çeşitleri bulunmaktadır. Kullanılan ortama göre kumaşlar değişebilmektedir. Stor perde kaliteli, dayanıklı ve uzun ömürlü olması hanımların perde yıkama derdinden kurtulmuş olması ne kadar memnun olduğunu göstermektedir. Özellikle ev dekorasyonu tamamlayan şık ve estetik görünüm sağlayan perdeler artık evlerde yerini almaktadır. Perde seçenekleri arasında sade ve klasik sevenler gibi daha canlı ve sıra dışı modellerle evin havasını değiştirmek mümkündür.
FAYDALARI VE AVANTAJLARI NEDİR?
Eve değişiklik yapmak isteyen veya yeni ev için perde satın almak isteyenler için mükemmel bir fırsattır. Salon veya odalar için farklı desenler olduğu gibi mutfağı renklendiren stor perde çeşitleri bulunmaktadır. Tül, güneşlik ve perde kullanmak yerine perdenin iki şekilde kullanılıyor olması büyük bir yükten kurtardığını göstermektedir. İstendiği zaman tül kapatıldığında perde görevini görmesi son derece avantajlı olduğunun kanıtıdır. Yaşadığınız ortam evlerin birbirine yakın olması evde rahat hareket etme perdenin kapatılması ile mümkün olmaktadır. Kalın ve kaliteli kumaşlardan hazırlanan perdelerin arasından size uygun tarzda olan ürünlere anında sahip olabilirsiniz.
PERDE MODELLERİ VE FİYATLARI NASILDIR?
Modern görünümde olan perdelerin yüzlerce farklı desende bulmak mümkündür. Kendi tarzınızı yansıtan modeller arasında en çok simli ve farklı desenlerden yola çıkarak mobilyaya uygun seçimler yapılmalıdır. Uyumlu olması ev dekorasyonunda oldukça önemlidir. Stor perde görünümünü daha da değiştirmek isteyen üreticiler boncuk detaylarla farklı bir tasarım yaratmaktadır. Odanız için renk ve desen seçtiğinizde sipariş vererek kısa sürede elinize ulaşması sağlanmaktadır. Kalitesi ve ürüne göre değişen fiyatlar son derece ekonomik olup özel olarak hazırlanmaktadır. Renkleri ve desenleri ile göz dolduran modeller arasında en çok dikkat çeken çocuk odaları için hazırlanan perdelerdir. Çizgi film karakterleri, özel kabartmalı modelleri ile mükemmel görünmektedir.


23 Ekim 2017 Pazartesi

Perdelerde Modern Havalar

Perdelerde Modern Havalar

Perdeler, özellikle büyük pencereli evlerde ev dışından da görülebilen tek ev eşyasıdır. Fazla detay olmasa da perdenin rengi, fonda kullanılan kumaşın rengi ve fon desenleri yakınızdaki dairelerden fark edilebilmektedir. Bu sebeple de perde seçimi yaparken bu konuda dikkatli olmakta fayda vardır. Evin içi ve eşyaların dekorasyonu ile uyum sağlayacak perde modelini bulmak için kısa bir araştırma yapılabilir. Perde modelleri geçtiğimiz yıllarda ince bir tül ve tül arkasında yer alan güneşlik adı verilen kalın kumaşlardan oluşmaktaydı. Zaman geçtikçe ve tüm eşyalar gibi perdeler de modernize oldukça bu eski modellerin yerini kendin işlemeli ya da güpürlü tüller almıştır. Güneşlikler yerine de fon adı verilen koyu renkli kumaşlar kullanılmıştır. Fon perdeler mobilyalar ile uyumlu seçilerek ortamda da bir ahenk yaratılmıştır. Fakat perdelerin bu alandaki değişimi ve modernizasyonu devam ederek aynı zamanda kullanımı da oldukça pratik olan ve çalışan insanların yıkaması ve ütülemesi gibi sorunları ile uğraşmayacağı portatif perdeler piyasaya sürülmüştür.
Perdelerde Devrim
Zebra perde denilen bu perdelerde silindir etrafına sarılı bir kumaşın ip düzeneği yardımı ile çekilerek açılması ya da çekilerek kapatılması sağlanmaktadır. Bu sayede perdeleri sağa sola çekiştirmeye gerek kalmadan ya da sürekli olarak yerinden çıkması gibi bir durum ile karşılaşmadan rahatça kullanılabilmektedir. Bu model perdelere zebra perde denmesinin sebebi ise kumaşların güneş geçişini sağlayan boş şeritlerinin olmasıdır. Kumaş üzerindeki kapalı ve açık şeritlerin zebra çizgisine benzetilmesi sebebi ile bu isim verilmiştir.
Perdelerin Kulanım Kolaylığı Mevcut
Zebra perde modelleri kullanımı en kolay olan perdelerden birisidir. Üzerindeki şeritler sayesinde istenirse tam açık istenirse yarı açık ve istenirse de tamamen kapalı yapılabilmektedir. Aynı zamanda perdeler içeriden dışarıyı rahat bir şekilde gösterirken dışarıdan içeriyi göstermezler. Bu durum da özellikle alt katlarda oturan kişiler için avantajdır. Bu perdelerin bir diğer avantajı da çok kolay temizlenebilmesidir. Üzerinde sadece dışarıdan gelen tozları tutan perde silkelenerek ya da yıkama makinesi ile kolaylıkla temizlenip gere yerine takılabilir. Perdelerde yırtılma, erime ve sökülme gibi durumlar ile karşılaşılmaz.


13 Ekim 2017 Cuma

Heyecan Verici Perde Seçimleri

Heyecan Verici Perde Seçimleri

Ev dekorasyonuyla uyumlu olarak seçilecek zebra perde modelleri mahremiyet konusundaki ihtiyaçları da karşılar. Klasik seçenekler arasında sayılan güneşlik, tül veya perde modelleri günümüzde yerini modern kullanımlara bırakmıştır. Tüm dünyada hızla kullanılan perde alternatifleri renk, desen ve yaratıcı model seçenekleriyle kullanım kolaylığı sağlar.
Modern perde seçimleri farklı renk, kumaş ve desen seçenekleriyle dekorasyonla uyumlu hale getirilebilir. Kullanım mekanının ihtiyacına uygun olarak alınacak ölçülerle hazırlanacak perdeler kolay kurulumuyla da aynı gün içinde açılıp kapanmaya hazır hale getirilir. Zarif ve kullanışlı perde modelleri yaşam alanlarının modern bir görünüm kazanması için klasik mobilyaların bulunduğu ortamlarda da tercih edilebilir.
Çağdaş ve Modern Görünüm İçin Özel Seçimler
Evlerde ya da iş yerlerinde yenilikçi bir görünüm yakalamak isteyenler tercihlerini dekorasyon ve mekanın büyüklüğüne uygun olarak zebra perde seçeneklerinden yana kullanabilirler. Simli, desenli, çift renkli ya da tül kumaşlardan hazırlanan modeller, görüntüsüyle ziyaretçileri büyüler. Boydan boya camlarda, çatı katlarında ya da kısa camlarda rahatlıkla kullanılabilecek olan modeller özel olarak ölçüye uygun hazırlanır.
Uç kısımları düz ya da parçalı olarak üretilecek olan perdeler, pencerelerin örtülmesi ve ev içinin dışarıdan görülmemesi için gün ışığından yararlanmak amacıyla günün her saatinde farklı şekillerde kullanılabilir. Uç kısımları boncuklu ya da taşlı olarak üretilen modellerin yanı sıra uzaktan kumandayla açılan mekanizmalar da günlük yaşamın kolaylaşmasına katkı sağlar.
Işığın Kontrolü Sizin Elinizde Olsun!
Klasik perdelere nazaran kolay kullanım imkanı sağlayan zebra perde modelleri güneş ışığından istendiği gibi yararlanılmasını sağlar. Kalın kumaşlarla yapılacak karartma modeller, dışarıdan gelecek ışığın içeriye hiçbir şekilde girmemesini sağlar. Kaliteli ve kesintisiz bir uyku için özellikle çocuk ve bebek odalarında tercih edilen karartma perdeler, güçlü aydınlatma modelleriyle odanın ahenginin yakalanmasına yardımcı olur. İki farklı kumaşla hazırlanan perdelerle ortam istendiği zaman aydınlık ve istendiği zamanda karanlık yapılabilir.
Ses ve ısı izolasyonunda da avantaj yaratan modeller tekstil ürünlerini ve mobilyaları da güneşin zararlı etkilerinden korur. Evlerden ana okullarına, muayenehanelerden özel ofislere kadar geniş bir kullanım ağına sahip olan yeni nesil modern perdeler kolay temizlenebilme özelliğiyle de kadınların favorisidir.


7 Ekim 2017 Cumartesi

Zebra Perde İle Dekorasyon

Zebra Perde İle Dekorasyon

Ev içi dekorasyonun en iyi tamamlayıcılarından biri perdelerdir. Perdeler hem evin ihtiyaç duyduğu dekorasyonun bir parçası olarak hem de ev yaşamının bir ihtiyacı olarak kullanılmaktadır. Fakat tercih edilen perdeler özellikle bayanlar için dekorasyon ile mutlaka uyumlu olmalıdır. Tercih edilecek perdenin öncelikli amacı gün ışığını istenildiği takdirde alması ve istenildiği takdirde kapatmasıdır. Yani, perdeler kapalı konumdayken gün ışığını içeri yansıtmamalı, kış aylarında da ekstra koruyucu olarak sıcak havayı muhafaza edebilmelidir.
Perdelerin asıl amacından sonra dekorasyonu tamamlayarak, ortama farklı bir doku kazandırması da ikinci tercih sebebidir. Son yıllarda özellikle zebra perde modellerinin bu kadar trend modeller arasına yerleşme sebebi ise, her türlü dekorasyon ile uyum sağlayabilmesidir. Sadece evlerde değil, ofis, özel mekanlar, kafe ve hastanelerde de rahatlıkla kullanımı ve dekorasyonu bu perdeleri trend modeller arasına yerleştirmiştir. Renk skalasının da geniş olması her türlü renk ile uyum sağlamasında da bu unsurda etkili olmuştur.
Ev Dekorasyonunda Perdelerin Seçimi
Özellikle ev dekorasyonunda perde seçimi oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Ev dekorasyonu tamamen zevkinize ve ev yapısına göre değişebilir. Bu durumda özellikle klasik ve avangard modeller üzerine bir dekorasyon oluşturmuşsanız, zebra perde modelleri dekorasyonunuz ile oldukça muhteşem bir uyum yakalayacaktır. Klasik ve avangard modellerin ağırlığını, sade bir perde ile hafifletebilir ve günlük yaşamınıza zevklerinizi ortak edebilirsiniz. Fakat, bu perde modelinde daha çok sadelik ön plandadır. Modern ve sade bir dekorasyon yakalamak istiyorsanız, modern perde modelinden yararlanabilirsiniz. Ortamın havasını anında modern dokuya çevirebilen perdelerin kullanımı da oldukça kolaydır. Kalın ve ince kumaş şeklinde şeritler ile oluşturulan perde, ısı yalıtımı ve gün ışığı açısından da oldukça fazla yarar sağlamaktadır.
Kullanım Alanlarına Göre Perdeler
Perdelerin asıl amacı ısı yalıtımının ve gün ışığının doğru şekilde sağlanmasıdır. Bu açıdan zebra perde modelleri hem kumaşı hem de yapısı gereği ısı yalıtımını en iyi şekilde sağlayarak, her türlü ortama kolaylıkla uyum göstermektedir. Pek çok yerde artık, uzun ve süslü perdeler kullanılmamaktadır. Sadeliği ön plana çıkartan mekanlarda özellikle bu perdelerin kullanımı modern dokuyu da etkilemektedir. Kafe, ofis, hastane ve ev ortamlarına uygun olan perde modelinde hem klasik hem de modern yapı kullanım alanına göre entegre olabilmektedir.

3 Ekim 2017 Salı

En Kullanışlı Stor Perdeler

En Kullanışlı Stor Perdeler

Stor perdelerin kullanımı son zamanlarda yaygınlaşmış durumdadır. Açılıp kapanması kolay olmasının yanında temizlenmesi açısından da kolaylık sağlaması bu yöndeki eğilimleri desteklemektedir. Bir mekanizma aracılığı ile kolaylıkla açılıp kapanmış olması Güneş ışınlarını tamamen engelleyici özelliğinin yanında ses engelleyici özelliği de olması stor perde kullanımı yönünde artış sağlamaktadır. Kullanım açısından en kolay olan perde çeşitleri motorlu veya fotoselli özellikte olan mekanizmalara sahip olanlardır. Bu perdelerin üretim aşamasında kullanılan malzemeler temizlenmesi ve diğer tercih edilen amaçlara hizmet etmesi açısından detayları oluşturmaktadır. Özellikle temizliği açısından bayanlar tarafından polyester türü perdeler tercih edilmektedir.
Perdelerde Kumaş Çeşitleri
Perdeler kumaş çeşitleri bakımından ilk göze çarpan pamuklu kumaşlar dikkat çekmektedir. Burada pamuklu kumaşların çekme ve kendini salma özelliklerinin önüne geçmek için kullanılan apre sertleştirici özellik kazandırmaktadır. Bu özellik sayesinde pamuk karışımı kumaşlar zaman içerisinde mekanizma üzerine sarılması esnasında veya açılması esnasında çekme ve kendini salma özelliğini göstermemektedir. Işık sızdırmazlığı ve ses engelleyici özelliklerini bu perdelere ekleyebilmek için ilk imalat aşamasında özel işlemler uygulanmaktadır. Kullanılan kumaş türlerine bakıldığında pamuklu kumaşlar, polyester kumaşlar, Keten kumaşlar, şantuk kumaşlar kullanılarak perde üretimi yapılmaktadır.
Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Perde temizliği yapma aşamasında perdeyi yerinden sökmeden buharlı ütüler ile veya diğer sile bileceğiniz mekanizmalarla üzerine deterjanlı su ve özel temizleyiciler kullanarak kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bunun yanında perde yerinden sökülerek düz bir zemine yatırılması sayesinde üzerine renk ve desenlerini deforme etmeyecek deterjan veya diğer temizleyiciler kullanarak kolaylıkla temizliği yapılabilir. Bunun yanında bol su kullanılarak da temizliği yapılması açısından herhangi bir sakınca yaratmaktadır.
Stor Perde Özellikleri
Perdelerin özellikleri bakımından incelendiğinde, özellikle güneşi engelleyici olmasının yanında, güneş yararlı güneş ışınlarının girebilmesi için de özel dizayn edilmiş kumaşlardan üretilmiş stor perde çeşitleri mevcuttur. Karartma perde ve bunun yanında pamuklu ve keten perdeler ses ve ısı yalıtımlarında büyük ölçüde performans sağlamaktadır. Bu açıdan perdelerin seçiminde hangi özelliğinin daha çok tercih edildiğine dikkat edilmelidir. Teknolojik gelişmeler sayesinde artık her amaca yönelik perde imalatları yapılmaktadır.


1 Ekim 2017 Pazar

Zebra ve Stor Perde Nedir?

Zebra ve Stor Perde Nedir?
Zebra perde ve stor perde mekanizmalı perdelerdir. Tavana monte edilen daire borunun üzerine sarılan perde bir mekanizma yardımıyla aşağı- yukarı doğru hareket ettirilir. Mekanizmalı perdenin çalışma prensibi bu şekildedir.
Mekanizmaların bozulma olasılığı herkesin aklına gelebilir. Fakat kaliteli malzeme seçildikten ve dikkatli kullanıldıktan sonra mekanizmanın bozulma ihtimali azdır. Bir ürün özenli kullanıldıktan sonra kullanım ömrünü uzatmak oldukça kolaydır.
Bu perdeler nerelerde kullanılır
Zebra ve stor perde başta ofislerde kullanılmaya başlamıştır. Daha sonra zamanla evlere girmiştir. Şimdilerde ise her iki perde de salonlarda, mutfakta, oturma odalarında, çocuk odalarında, yatak odalarında hatta balkonlarda dahi kullanılmaya başlanmıştır. Bu kadar fazla yerde ve sık kullanılmasının sebebi sadeliği yansıtmasıdır. Eskisi gibi tül perdenin altına güneşlik kullanılmadığı için tül perdelerin altına güneşlik yerine storlar kullanılmaktadır.
Ev ve ofislerin yanı sıra kafelerde, lokantalarda da mekanizmalı perdeler kullanılır. Bu tür perdelerin buralarda kullanılma sebebi hem ortamı kalabalık göstermemesi hem de temizliğidir. Bu tür yerlerde kullanılan perdelerin temizliği genelde stor ve zebra perde temizliği yapan yerlere verilerek halledilir.
Temizliği nasıl yapılır
Bu perdelerin temizliği birkaç farklı şekilde yapılabilir. İlk olarak mekanizmalı perdeler tavandan bir bütün halinde sökülerek boylu boyunca açılarak su ve sabun yardımıyla temizlenir. Bunun için banyo, balkon ya da bahçeye ihtiyaç vardır. Boylu boyunca açılmış olan bu perdeler su ve sabunla köpürtülüp yıkanarak temizliği yapılır. O şekilde kuruması beklenir. Daha sonra kuruma işlemi bittikten sonra yerine takılarak kullanılabilir.
Diğer bir temizleme yöntemi ise kumaşın kendi kendini temizleme yöntemidir. Son zamanlarda çıkan bu yöntem biber salçası gibi zor lekeleri dahi kendi kendine temizlemektedir. Durduğu yerden hiçbir yıkama ve silme işlemi gerektirmeden her lekeyi kolaylıkla çıkartmaktadır. Diğer zebra ve stor perdelere göre bu model zebra perde fiyatları biraz daha pahalıdır.
Sonuncu temizleme yöntemiyse perdeyi silerek temizlemektir. Yıkama işlemi zor geliyorsa perde durduğu yerde silinerek temizlenebilir. Bu diğer yöntemlere göre çok daha kolay bir yöntemdir.
Modelleri ve çeşitleri
Gün geçtikçe stor ve zebra perde modelleri çeşitlilik göstermektedir. İlk çıktıkları zaman model ve çeşitlilik açısından kısıtlı olan bu perdelerin artık her şekline, desenine, modeline ulaşmak mümkündür.
Çizgi film karakterleri, desenler, modeller, renkler ve hatta şehir- ülke siluetleri bu perdelere dokunabilmektedir. Bu çeşitlilik de bu perdelerin daha fazla alanda kullanılmasına neden olur.
 
Detaylı Bilgi İçin armoniperde.com.tr ziyaret edebilirsiniz.