3 Ekim 2017 Salı

En Kullanışlı Stor Perdeler

En Kullanışlı Stor Perdeler

Stor perdelerin kullanımı son zamanlarda yaygınlaşmış durumdadır. Açılıp kapanması kolay olmasının yanında temizlenmesi açısından da kolaylık sağlaması bu yöndeki eğilimleri desteklemektedir. Bir mekanizma aracılığı ile kolaylıkla açılıp kapanmış olması Güneş ışınlarını tamamen engelleyici özelliğinin yanında ses engelleyici özelliği de olması stor perde kullanımı yönünde artış sağlamaktadır. Kullanım açısından en kolay olan perde çeşitleri motorlu veya fotoselli özellikte olan mekanizmalara sahip olanlardır. Bu perdelerin üretim aşamasında kullanılan malzemeler temizlenmesi ve diğer tercih edilen amaçlara hizmet etmesi açısından detayları oluşturmaktadır. Özellikle temizliği açısından bayanlar tarafından polyester türü perdeler tercih edilmektedir.
Perdelerde Kumaş Çeşitleri
Perdeler kumaş çeşitleri bakımından ilk göze çarpan pamuklu kumaşlar dikkat çekmektedir. Burada pamuklu kumaşların çekme ve kendini salma özelliklerinin önüne geçmek için kullanılan apre sertleştirici özellik kazandırmaktadır. Bu özellik sayesinde pamuk karışımı kumaşlar zaman içerisinde mekanizma üzerine sarılması esnasında veya açılması esnasında çekme ve kendini salma özelliğini göstermemektedir. Işık sızdırmazlığı ve ses engelleyici özelliklerini bu perdelere ekleyebilmek için ilk imalat aşamasında özel işlemler uygulanmaktadır. Kullanılan kumaş türlerine bakıldığında pamuklu kumaşlar, polyester kumaşlar, Keten kumaşlar, şantuk kumaşlar kullanılarak perde üretimi yapılmaktadır.
Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
Perde temizliği yapma aşamasında perdeyi yerinden sökmeden buharlı ütüler ile veya diğer sile bileceğiniz mekanizmalarla üzerine deterjanlı su ve özel temizleyiciler kullanarak kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bunun yanında perde yerinden sökülerek düz bir zemine yatırılması sayesinde üzerine renk ve desenlerini deforme etmeyecek deterjan veya diğer temizleyiciler kullanarak kolaylıkla temizliği yapılabilir. Bunun yanında bol su kullanılarak da temizliği yapılması açısından herhangi bir sakınca yaratmaktadır.
Stor Perde Özellikleri
Perdelerin özellikleri bakımından incelendiğinde, özellikle güneşi engelleyici olmasının yanında, güneş yararlı güneş ışınlarının girebilmesi için de özel dizayn edilmiş kumaşlardan üretilmiş stor perde çeşitleri mevcuttur. Karartma perde ve bunun yanında pamuklu ve keten perdeler ses ve ısı yalıtımlarında büyük ölçüde performans sağlamaktadır. Bu açıdan perdelerin seçiminde hangi özelliğinin daha çok tercih edildiğine dikkat edilmelidir. Teknolojik gelişmeler sayesinde artık her amaca yönelik perde imalatları yapılmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder