7 Ekim 2017 Cumartesi

Zebra Perde İle Dekorasyon

Zebra Perde İle Dekorasyon

Ev içi dekorasyonun en iyi tamamlayıcılarından biri perdelerdir. Perdeler hem evin ihtiyaç duyduğu dekorasyonun bir parçası olarak hem de ev yaşamının bir ihtiyacı olarak kullanılmaktadır. Fakat tercih edilen perdeler özellikle bayanlar için dekorasyon ile mutlaka uyumlu olmalıdır. Tercih edilecek perdenin öncelikli amacı gün ışığını istenildiği takdirde alması ve istenildiği takdirde kapatmasıdır. Yani, perdeler kapalı konumdayken gün ışığını içeri yansıtmamalı, kış aylarında da ekstra koruyucu olarak sıcak havayı muhafaza edebilmelidir.
Perdelerin asıl amacından sonra dekorasyonu tamamlayarak, ortama farklı bir doku kazandırması da ikinci tercih sebebidir. Son yıllarda özellikle zebra perde modellerinin bu kadar trend modeller arasına yerleşme sebebi ise, her türlü dekorasyon ile uyum sağlayabilmesidir. Sadece evlerde değil, ofis, özel mekanlar, kafe ve hastanelerde de rahatlıkla kullanımı ve dekorasyonu bu perdeleri trend modeller arasına yerleştirmiştir. Renk skalasının da geniş olması her türlü renk ile uyum sağlamasında da bu unsurda etkili olmuştur.
Ev Dekorasyonunda Perdelerin Seçimi
Özellikle ev dekorasyonunda perde seçimi oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Ev dekorasyonu tamamen zevkinize ve ev yapısına göre değişebilir. Bu durumda özellikle klasik ve avangard modeller üzerine bir dekorasyon oluşturmuşsanız, zebra perde modelleri dekorasyonunuz ile oldukça muhteşem bir uyum yakalayacaktır. Klasik ve avangard modellerin ağırlığını, sade bir perde ile hafifletebilir ve günlük yaşamınıza zevklerinizi ortak edebilirsiniz. Fakat, bu perde modelinde daha çok sadelik ön plandadır. Modern ve sade bir dekorasyon yakalamak istiyorsanız, modern perde modelinden yararlanabilirsiniz. Ortamın havasını anında modern dokuya çevirebilen perdelerin kullanımı da oldukça kolaydır. Kalın ve ince kumaş şeklinde şeritler ile oluşturulan perde, ısı yalıtımı ve gün ışığı açısından da oldukça fazla yarar sağlamaktadır.
Kullanım Alanlarına Göre Perdeler
Perdelerin asıl amacı ısı yalıtımının ve gün ışığının doğru şekilde sağlanmasıdır. Bu açıdan zebra perde modelleri hem kumaşı hem de yapısı gereği ısı yalıtımını en iyi şekilde sağlayarak, her türlü ortama kolaylıkla uyum göstermektedir. Pek çok yerde artık, uzun ve süslü perdeler kullanılmamaktadır. Sadeliği ön plana çıkartan mekanlarda özellikle bu perdelerin kullanımı modern dokuyu da etkilemektedir. Kafe, ofis, hastane ve ev ortamlarına uygun olan perde modelinde hem klasik hem de modern yapı kullanım alanına göre entegre olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder