23 Ekim 2017 Pazartesi

Perdelerde Modern Havalar

Perdelerde Modern Havalar

Perdeler, özellikle büyük pencereli evlerde ev dışından da görülebilen tek ev eşyasıdır. Fazla detay olmasa da perdenin rengi, fonda kullanılan kumaşın rengi ve fon desenleri yakınızdaki dairelerden fark edilebilmektedir. Bu sebeple de perde seçimi yaparken bu konuda dikkatli olmakta fayda vardır. Evin içi ve eşyaların dekorasyonu ile uyum sağlayacak perde modelini bulmak için kısa bir araştırma yapılabilir. Perde modelleri geçtiğimiz yıllarda ince bir tül ve tül arkasında yer alan güneşlik adı verilen kalın kumaşlardan oluşmaktaydı. Zaman geçtikçe ve tüm eşyalar gibi perdeler de modernize oldukça bu eski modellerin yerini kendin işlemeli ya da güpürlü tüller almıştır. Güneşlikler yerine de fon adı verilen koyu renkli kumaşlar kullanılmıştır. Fon perdeler mobilyalar ile uyumlu seçilerek ortamda da bir ahenk yaratılmıştır. Fakat perdelerin bu alandaki değişimi ve modernizasyonu devam ederek aynı zamanda kullanımı da oldukça pratik olan ve çalışan insanların yıkaması ve ütülemesi gibi sorunları ile uğraşmayacağı portatif perdeler piyasaya sürülmüştür.
Perdelerde Devrim
Zebra perde denilen bu perdelerde silindir etrafına sarılı bir kumaşın ip düzeneği yardımı ile çekilerek açılması ya da çekilerek kapatılması sağlanmaktadır. Bu sayede perdeleri sağa sola çekiştirmeye gerek kalmadan ya da sürekli olarak yerinden çıkması gibi bir durum ile karşılaşmadan rahatça kullanılabilmektedir. Bu model perdelere zebra perde denmesinin sebebi ise kumaşların güneş geçişini sağlayan boş şeritlerinin olmasıdır. Kumaş üzerindeki kapalı ve açık şeritlerin zebra çizgisine benzetilmesi sebebi ile bu isim verilmiştir.
Perdelerin Kulanım Kolaylığı Mevcut
Zebra perde modelleri kullanımı en kolay olan perdelerden birisidir. Üzerindeki şeritler sayesinde istenirse tam açık istenirse yarı açık ve istenirse de tamamen kapalı yapılabilmektedir. Aynı zamanda perdeler içeriden dışarıyı rahat bir şekilde gösterirken dışarıdan içeriyi göstermezler. Bu durum da özellikle alt katlarda oturan kişiler için avantajdır. Bu perdelerin bir diğer avantajı da çok kolay temizlenebilmesidir. Üzerinde sadece dışarıdan gelen tozları tutan perde silkelenerek ya da yıkama makinesi ile kolaylıkla temizlenip gere yerine takılabilir. Perdelerde yırtılma, erime ve sökülme gibi durumlar ile karşılaşılmaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder