1 Ekim 2017 Pazar

Zebra ve Stor Perde Nedir?

Zebra ve Stor Perde Nedir?
Zebra perde ve stor perde mekanizmalı perdelerdir. Tavana monte edilen daire borunun üzerine sarılan perde bir mekanizma yardımıyla aşağı- yukarı doğru hareket ettirilir. Mekanizmalı perdenin çalışma prensibi bu şekildedir.
Mekanizmaların bozulma olasılığı herkesin aklına gelebilir. Fakat kaliteli malzeme seçildikten ve dikkatli kullanıldıktan sonra mekanizmanın bozulma ihtimali azdır. Bir ürün özenli kullanıldıktan sonra kullanım ömrünü uzatmak oldukça kolaydır.
Bu perdeler nerelerde kullanılır
Zebra ve stor perde başta ofislerde kullanılmaya başlamıştır. Daha sonra zamanla evlere girmiştir. Şimdilerde ise her iki perde de salonlarda, mutfakta, oturma odalarında, çocuk odalarında, yatak odalarında hatta balkonlarda dahi kullanılmaya başlanmıştır. Bu kadar fazla yerde ve sık kullanılmasının sebebi sadeliği yansıtmasıdır. Eskisi gibi tül perdenin altına güneşlik kullanılmadığı için tül perdelerin altına güneşlik yerine storlar kullanılmaktadır.
Ev ve ofislerin yanı sıra kafelerde, lokantalarda da mekanizmalı perdeler kullanılır. Bu tür perdelerin buralarda kullanılma sebebi hem ortamı kalabalık göstermemesi hem de temizliğidir. Bu tür yerlerde kullanılan perdelerin temizliği genelde stor ve zebra perde temizliği yapan yerlere verilerek halledilir.
Temizliği nasıl yapılır
Bu perdelerin temizliği birkaç farklı şekilde yapılabilir. İlk olarak mekanizmalı perdeler tavandan bir bütün halinde sökülerek boylu boyunca açılarak su ve sabun yardımıyla temizlenir. Bunun için banyo, balkon ya da bahçeye ihtiyaç vardır. Boylu boyunca açılmış olan bu perdeler su ve sabunla köpürtülüp yıkanarak temizliği yapılır. O şekilde kuruması beklenir. Daha sonra kuruma işlemi bittikten sonra yerine takılarak kullanılabilir.
Diğer bir temizleme yöntemi ise kumaşın kendi kendini temizleme yöntemidir. Son zamanlarda çıkan bu yöntem biber salçası gibi zor lekeleri dahi kendi kendine temizlemektedir. Durduğu yerden hiçbir yıkama ve silme işlemi gerektirmeden her lekeyi kolaylıkla çıkartmaktadır. Diğer zebra ve stor perdelere göre bu model zebra perde fiyatları biraz daha pahalıdır.
Sonuncu temizleme yöntemiyse perdeyi silerek temizlemektir. Yıkama işlemi zor geliyorsa perde durduğu yerde silinerek temizlenebilir. Bu diğer yöntemlere göre çok daha kolay bir yöntemdir.
Modelleri ve çeşitleri
Gün geçtikçe stor ve zebra perde modelleri çeşitlilik göstermektedir. İlk çıktıkları zaman model ve çeşitlilik açısından kısıtlı olan bu perdelerin artık her şekline, desenine, modeline ulaşmak mümkündür.
Çizgi film karakterleri, desenler, modeller, renkler ve hatta şehir- ülke siluetleri bu perdelere dokunabilmektedir. Bu çeşitlilik de bu perdelerin daha fazla alanda kullanılmasına neden olur.
 
Detaylı Bilgi İçin armoniperde.com.tr ziyaret edebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder